Miron Mitrea: Singura soluție e ca toți câinii fără stăpân să fie omorâți

Data publicării:
miron mitrea captura digi24

„Sterilizarea este o soluție când ai un număr redus de câini, iar acel număr de câini să nu se înmulțească. Când ai o situație ca în România, singura soluție e ca toți câinii care nu au stăpân trebuiesc omorâți. Un copil a murit. Este vina faptului că noi, românii, nu reușim să rezolvăm o chestie banală și trăim ca într-o țară din Africa, unde zeci de mii de câini sunt în libertate și asta nu de ieri sau alaltăieri. Îi înțeleg pe cei cu ONG-uri de protecție a câinilor. Eu fac parte dintr-un ONG de protecție a puilor de găină, pentru că eu nu mănânc pui de găină, că nu-mi face bine și nu mai vreau să mai taie pui de găină. Mi se par foarte simpatici și drăguți, oricum sunt mai drăguți decât câinii. Singura soluție e să avem curajul, cu toate înjurăturile pe care le vom primi din zone ale lumii unde această problemă nu există, e să lichidăm problema. Ducerea în adăposturi nu a funcționat”, a declarat Miron Mitrea, senator PSD.

„Trebuie să se întâmple tragedii ca să discutăm și Parlamentul să grăbească aceste proiecte de legi? Trebuie să încercăm să rezolvăm pe două fronturi. Trebuie rezolvată problema, adunați, sterilizați și in extremis soluția de care vorbește domnul Mitrea”, a spus Gheorghe Flutur, senator PDL.

Senatorul a precizat că proiectul de lege inițiat de grupul său parlamentar a trecut de Senat și se află acum la Camera Deputaților.

Gheorghe Flutur a făcut referire și la legislația care, în opinia lui, nu se respectă iar persoanele care cresc câini îi abandonează, acesta fiind fondul problemei.

„În loc să fie rezolvată problema de specialiști și oameni care se pricep, lăsăm niște politicieni să decidă. L-am auzit pe domnul Mitrea care spunea că toți câinii trebuie omorâți, în acest fel ne ducem la efectul problemei și nu la cauza problemei. Care e cauza pentru care acești câini există pe planetă? Este că acești câini se nasc. Dacă oprim nașterea lor, automat nu mai au de unde să apară. Haideți să sterilizăm toți câinii, inclusiv cei cu stăpân, după care vom vedea că nu mai are cine să abandoneze câinii”, a spus Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte Vier Pfoten, într-o intervenție prin telefon.

Acesta a susținut că un câine de pe stradă trăiește circa 6-7 ani, iar prin sterilizarea câinilor în 3-4 ani problema ar fi rezolvată.

„În 3-4 ani nu vom mai avea niciun câine pe stradă, dacă cineva se va ocupa de treaba asta. Cineva adică primăria, pentru că bugetele acolo sunt”, a adăugat Kuki Bărbuceanu.

El a subliniat că nimeni nu vrea câini pe stradă, iar singura soluție este sterilizarea câinilor într-un ritm masiv și rapid.

Doi copii, unul de 6 ani și altul de 4 ani, au fost atacați de câini lângă Parcul Tei din București. Cel de 4 ani a decedat, iar celălalt a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri