Numele unor fotbalişti de top apar în interceptările telefonice ale unui cunoscut interlop timişorean

Data publicării:
lot-udrea-61-640x426

Ianis Zicu, Dan Alexa şi un anume Contra, acestea sunt cele trei nume legate de fotbal care apar până acum în dosarul interlopilor arestaţi la Timişoara, după un scandal cu săbii la spital. Procurorii spun că aceştia ar fi aranjat împreună meciuri, pariuri sportive şi chiar recuperări de datorii. O demonstrează interceptările mai multor convorbiri dintre jucători, antrenori şi chiar arbitri, cu cel care se autointitulase "stăpânul Timişoarei".


Procurorii DIICOT susţin că există legături puternice între interlopi și oamenii din fotbal. De la antrenori și jucători, până la arbitri. Rapoartele de urmărire arată cum aceştia ar fi pus la cale aranjarea unor meciuri, pentru a câştiga bani din pariuri sportive. Ar demonstra asta o discuţie interceptată pe 23 mai 2011. 

În propunerea de arestare preventivă a lui Udrea Sorin Adrian, liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, dar bănuit şi de aranjarea unor meciuri de fotbal, se arată că acesta a fost contactat de către jucătorul Ianis Zicu, de la echipa Poli Timişoara. Fotbalistul a spus "Am prieteni care au câştigat la pariuri 200 de milioane!", la care inculpatul i-a spus "Şi eu, trebuia să câştigăm!". Zicu a întrebat " Păi, şi n-aţi pierdut?", iar Udrea i-a răspuns " Păi, n-am mai apucat!".

La finalul conversaţiei, Sorin Udrea ar mai fi spus că are o întâlnire programată cu un bărbat numit Cristi, de la echipa Săgeata Năvodari. Două zile mai tîrziu, suspectul se interesa de un om de legătură la echipa Victoria Brăneşti.

Potrivit aceleiaşi propuneri de arestare preventivă, Udrea Sorin Adrian a întrebat "la Brăneşti avem pe cineva?". Persoana neidentificată l-a întrebat "ce-ți trebuie la Brăneşti?" şi inculpatul i-a răspuns "gata, lasă că vin, atâta, am înţeles, lasă că vin. Eu sunt frate cu marea".

Expresia "Frate cu marea" ar fi însemnat, în opinia procurorilor, că Udrea avea legături la echipa Săgeata Năvodari şi că discuţia viza aranjarea unui meci între cele două formaţii.

Nu este singura partidă în care Sorin Udrea ar fi avut interese, aşa cum ar demonstra-o o altă convorbire interceptată.

Sorin Udrea: Avem om la Chiajna?

Interlocutor: La Chiajna? De ce?

Sorin Udrea: La Chiajna, acolo, îi.

Interlocuitor: Ai nevoie de ceva acolo, rezolvăm.

Sorin Udrea: Da, mă, joacă cu Ceahlăul.

Interlocuitor: Rezolvăm.

Sorin Udrea: Așa te vreau!

sursa: propunerea de arestare preventivă

Referatul procurorilor arată că Sorin Udrea ar fi discutat cu mai mulţi apropiaţi ai unor antrenori şi ai unor jucători, între 2011 şi 2013. Conversaţiile vizau, de această dată, recuperarea unor datorii.

Recuperări de bani pentru fotbalişti

Din interceptările realizate în perioada 2011-2013 reiese că Udrea Sorin Adrian a purtat mai multe convorbiri telefonice cu apropiați ai unor antrenori și jucători de fotbal, care apelau la el pentru recuperarea unor datorii. Aceste convorbiri nu erau mai lungi de 45 de secunde și în niciuna dintre discuții nu se cereau anumite măsuri de recuperare directă a sumelor sau intervenții.

Potrivit pressalert.ro, la Udrea a apelat şi fotbalistul Dan Alexa, de la clubul Rapid Bucureşti. Astfel, într-o discuţie din data de 22.03.2011, ora 16,40, acesta l-a rugat să îl ajute pe un anume "Contra", "cu problema lui cu aia, cu Pepi, cu ăia 7.000". Interlocutorul a insistat, spunând "când a fost ceva, mereu te-am ajutat. Nu fi nesimţit".

Sorin Udrea și trei dintre locotenenții lui au fost arestați preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor. Alți patru suspecți sunt cercetați în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri