O clădire a Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Dolj, renovată fără ştirea directorului instituţiei. Paznicii nu au observat „nimic neobişnuit”

Data publicării:
renovare-1

O anchetă a fost demarată la Calafat unde, în urma unui control financiar, autorităţile au descoperit că o clădire care aparţine Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului a fost renovată fără ştirea directorului instituţiei. Mai mult, cei care s-au trezit cu clădirea modernizată susţin că nu au solicitat niciodată acest lucru, iar lucrările ar fi fost făcute sub ochii unor paznici care nu au sesizat „nimic neobişnuit”. Autorităţile care deţin această clădire, respectiv Consiliul Judeţean şi Protecţia Copilului din Dolj, aruncă vina de la unii la alţii.

Totul a ieşit la iveală acum câteva zile, când conducerea Consiliului Judeţean Dolj a prezentat rezultatele unui control făcut la Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului. În urma unui audit s-a constat că, anul trecut, la Complexul de Servicii Sociale pentru copiii cu dizabilităţi din Calafat s-au realizat lucrări de modernizare, fără ştirea reprezentanţilor instituţiei care are clădirea în administrare.

Există o notă de constatare a biroului de audit de la Consiliul Judeţean, care recomandă inventarierea imediată a tuturor acelor lucrări şi evaluarea prin mărirea valorii de inventar a imobilului din acea locaţie”, a declarat la Digi24 Florin Stancu, administrator al instituţiei din judeţul Dolj.

Misterul renovării este departe de a fi elucidat pentru că, atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi cei de la Protecţia Copilului, susţin că nu ştiu cine a executat lucrări de renovare la Complexul de Servicii Sociale pentru copiii cu dizabilităţi din Calafat.

Nu am derulat niciodată, nu am atribuit şi nu am organizat niciodată o procedură de achiziţie pe clădirea de la Calafat”, spune la rândul său directorul DGASPC Dolj, Maria Manolache.

Deşi conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj susţine că nu ştie absolut nimic despre aceste lucrări, autorităţile locale de la Primăria din Calafat susţin că în decembrie au eliberat patru autorizaţii de amenajare a spaţiului respectiv, mai exact la trei luni după ce s-au terminat lucrările de reabilitare. „Spaţiul respectiv a fost în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului, şi în decembrie 2013 au solicitat la Primăria Calafat o autorizaţie de construire şi reamenajare a zonei respective”, spune viceprimarul oraşului, Dorel Mituleţu.

Atât Consiliul Judeţean Dolj, cât şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj caută acum responsabilul. Cert este că cei de la asistenţa socială vor trebui să plătească lucrarea, dar mai întâi trebuie să identifice şi firma de construcţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri