O fetiţă de 5 ani, găsită moartă în Baia Mare. A fost ucisă şi prezintă urmele unei agresiuni sexuale

Data actualizării: Data publicării:
loc crima Baia Mare1

E alertă în Maramureș, unde anchetatorii sunt pe urmele ucigașului unei fetițe de doar 5 ani. Copila a fost găsită fără viaţă într-o clădire părăsită din Baia Mare, la mică distanță de casa în care locuia. Descoperirea a fost făcută chiar de părinţii fetiței, care sunt acum în stare de şoc.

Părinţii copilei au sunat la 112 luni, spre miezul nopţii, când au anunţat că fetiţa de 5 ani ar fi dispărut în jurul orei 15. Când au ajuns poliţiştii, rudele erau deja lângă trupul micuţei. Oamenii din zonă spun că mama a fost cea care şi-a găsit copila fără suflare, cu urme de agresiune sexuală.

"Fata a fost bătută, a fost ucisă şi a fost violată. Şi pantalonul ei a fost aruncat acolo, iar pantoful ei era lângă ea. Şi criminalul... era o groapă acolo şi a băgat-o în groapă", spune bunicul fetiţei.

"Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş se desfăşoară cercetări pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care a decedat fetiţa", a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș.

Familia locuieşte într-un bloc aflat aproape de clădirea părăsită în care a fost găsit cadavrul. Construcţia face parte din ceea ce pe vremuri însemna Combinatul Cuprom Baia Mare. Moartea fetiţei este investigată acum de poliţişti şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

loc crima Baia Mare1
loc crima Baia Mare1

"Încercăm să identificăm cât mai repede autorul acestor infracţiuni, motiv pentru care s-au ridicat probe materiale, s-au ridicat probe ADN şi se încearcă identificarea martorilor care au poate au văzut sau ştiu ceva despre ceea ce s-a întâmplat", a precizat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct al Parchetului Maramureş.

Anchetatorii au constituit un cerc de suspecţi şi beneficiază de sprijinul unor specialişti veniţi de la Inspectoratul General de Poliţie. Probele de ADN vor fi procesate în regim de urgenţă, iar surse din anchetă au declarat pentru presa centrală că investigaţiile sunt îngreunate de faptul că familia a mutat de trei ori cadavrul copilei.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri