Ofiţerul acuzat de trafic cu arme, apărat de iubita sa, actriţa Bianca Brad: „E victima unei înscenări stupefiante”

Data publicării:
1601 20bianca 20brad-43968

„Aurel, cu care sunt împreună din 2002, este nevinovat, cum de altfel au stabilit şi organele judiciare din România (DIICOT), la finalul unei anchete complexe, desfaşurată cu câţiva ani în urmă, şi anume că Aurel NU a săvărşit nicio infracţiune! El nu a făcut altceva decât să desfăşoare o activitate de rutină, în cadrul firmei sale din domeniul aviaţiei, fiind însă acuzat ulterior că piesele de avioane (nu militare, ci cu dublă utilizare - civilă şi industrială) care faceau obiectul tranzacţiei erau folosite în scop militar. Nu ştiu de ce se revine asupra dosarului închis, dar ştiu că este victima unei înscenări urâte… stupefiante…”, a postat fosta Miss România pe Facebook.

Aurel Frăţilă a lucrat o scurtă perioadă de timp într-una din bazele aeriene din România. Era inginer de exploatare. Întâlnea zilnic aparatură de luptă. După două săptămâni petrecute în baza militară, acesta a cerut sa fie trecut în rezervă.

Frăţilă intermedia transportul de echipamente militare

Având un CV militar pus la punct, fostul ofiţer şi-a deschis apoi mai multe firme în România. Intermedia, spun agenţii americani, transportul aparaturii militare. Așa l-a cunoscut pe unul dintre cei mai influenţi generali din aviaţia iraniană.

Cei doi ar fi pus la punct exporturi de arme din Statele Unite. Giroscoape, adică dispozitive care asigură stabilitatea şi orientarea avioanelor şi submarinelor, şi elemente de ghidaj a rachetelor balistice. Aparatura pleca din America fără avizul autorităţilor, era trecută prin firmele din România ale fostului ofiţer, apoi ajungea în Iran, susțin anchetatorii.

S-a aflat în atenţia SRI

„Aurel Frăţilă s-a aflat în atenţia Serviciului Român de Informaţii pentru implicarea în intermedierea tranzacţionării prin firmele pe care le avea a unor produse duale spre state aflate sub incidenţa unor restricţii internaţionale”, declară Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Serviciile secrete americane au pornit în căutarea suspecţilor, iar în 2006 generalul iranian a fost arestat în Bangkok. Doar că după doi ani cererea de extrădare a acestuia a fost respinsă, iar generalul a fost pus în libertate.

Aurel Frăţilă a fost anchetat de DIICOT, însă acuzaţiile au fost retrase. Americanii au cerut atunci judecarea sa în Statele Unite, cerere pe care judecătorii au aprobat-o abia săptămâna trecută. Avocaţii fostului ofiţer au atacat decizia cu recurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri