Olandezul care a murit în avalanșa din Munții Țarcu a fost dus în vârf, cu elicopterul, de președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca

Data actualizării: Data publicării:
salvamontist pe munte
Olandezul care a murit în avalanșa din Munții Țarcu a fost dus în vârf, cu elicopterul, de președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca. FOTO: Facebook Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Apar informații noi în cazul olandezului care a murit surprins de o avalanșă în Munții Țarcu. El era unul dintre cei trei turiști care au fost duși pe munte cu elicopterul de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Ulterior, în expediție, turiștii au fost însoțiți de fiul acestuia.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat pentru Express de Banat că nimic nu anunța o astfel de tragedie și că toate riscurile sunt asumate de iubitorii sporturilor extreme de iarnă.

El a menționat că meteorologii nu emiseseră nicio alertă privind risc de avalanșă.

În plus, el a susținut că olandezul nu a respectat instructajul de siguranță și nu ar fi acționat airbag-ul de siguranță, așa cum au făcut ceilalți doi turiști care au scăpat cu viață.

Romeo Dunca a mai menționat că schiorii olandezi aveau echipament corespunzător, închiriat de la firma de care se ocupă fiul său Cristi, și fuseseră instruiți ce să facă în caz de pericol. 

Turistul de 44 de ani a fost îngropat în zăpadă și nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor medicilor de la spitalul județean din Caraș-Severin.

Poliția a început o anchetă în acest caz.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri