Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu

Data publicării:
vadu

 Un sătean din comuna Vadu a găsit, pe un islaz, muniţie şi a alertat autorităţile

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", un sătean din comuna Vadu a găsit, pe un islaz, patru elementele de muniţie şi a alertat autorităţile, anunţă Mediafax.

Membrii echipei pirotehnice a ISU "Dobrogea" au identificat şi ridicat cele patru proiectile de artilerie, calibru 45 de milimetri, rămase neexplodate de pe timpul conflictelor militare de la mijlocul secolului XX.

Tot marţi, echipajul pirotehnic al ISU Constanţa a fost solicitat să intervină şi în localitatea Agigea, unde un bărbat descoperise câteva elemente de muniţie în timpul unor lucrări agricole. Echipajul pirotehnic a identificat 84 de cartuşe de infanterie calibru 5,6 milimetri şi şase tuburi de cartuş calibru 5,6 milimetri.

Toată muniţia găsită a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni şi urmează să fie distrusă.

În scopul preîntâmpinării unor incidente, reprezentanţii ISU Constanţa atrag atenţia cetăţenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, aceştia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără să le mişte din locul unde au fost găsite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri