Pe unde vor circula autobuzele afectate de surparea de la Eroilor. Zona rămâne închisă 30 de zile

Data publicării:
autobuz 168 ratb - ratb.ro

Vieţile celor care locuiesc pe bulevardele Eroilor şi Eroii Sanitari au fost date peste cap de incidentul de vineri.

14 oameni şi-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate şi s-au adăpostit pe la rude sau la hotel. Necazul i-a lovit şi pe micii întreprinzători, care sunt nevoiţi să-şi închidă temporar afacerile.

Oamenii sunt însă hotărâţi să nu accepte, cu una, cu două, ceea ce li s-a întâmplat.

„Îi dau în judecată dacă apar”, spune un localnic.

Unii locuitori din vechiului cartier Cotroceni şi-au imginat şi scenarii.

Problema este că zona asta a fost una mlăştinoasă. Toate apele vin dinspre Dealul Academiei şi se drenează în Dâmboviţa”, spune un localnic.

Interesant este că inginerii firmei italiene care lucrează la şantierul metroului bucureştean au fost şi ei oarecum surprinşi de ce s-a întâmplat sub pământ, când freza uriaşă săpa ultimii metri pentru a pătrunde în incinta staţiei de metrou Eroilor 2.

Când a intrat scutul în staţie am avut o pierdere mare de apă. Asta s-a întâmplat. Am avut puţurile active. Dar s-a întâmplat ceva ce nici noi exact nu am înţeles. Un flux ciudat”, a spus Repetto Marcelo, inginer din partea constructorului.

Se caută soluții de consolidare a terenului. Asemenea incidente au mai avut loc și în alte oraşe, la Roma, Barcelona”, spune Marin Aldea, directorul interimar al Metrorex.

Inginerii companiei îi liniştesc însă pe oameni - evacuarea a fost practic o măsură preventivă.

„Casele sunt în siguranţă, persoanele se pot întoarce în casă. Dar de luni începem o expertiză”, spune reprezentantul constructorului.

Miercuri, cu doar două zile înainte ca asfaltul să se surpe, unul dintre specialiştii din echipa constructorului spunea că şansele să apară probleme sunt de doar 1%.

Tot ce înseamnă lucrare de metrou nu este simplă şi este complexă. O să subtraversăm staţia Eroilor 1 şi cuva închisă şi deschisă a Dâmboviţei. Tehnologia este foarte sigură. Sunt luate în calcul în proiect toate riscurile posibile şi imposibile. Pot apărea riscuri ca în orice lucru. Există un 1% de risc să zicem”, spune Mihai Divlan, inginer din partea constructorului.

În ciuda asigurărilor, primăria Capitalei a decis să menţină închise bulevardele Eroilor şi Eroii Sanitari.

„Restricțiile de circulaţie vor fi menținute cel putin 30 de zile în zona Eroilor. Constructorul a anunțat că a pus în siguranță perimetrul, nu e risc de prăbușire. Zona e monitorizată atent”, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Şoferii care tranzitează zona şi au treabă în cartierul Drumul Taberei pot alege mai multe rute, fie pe şoseaua Pandurilor - Calea 13 Septembrie, fie pe şoseaua Geniului - şoseaua Cotroceni. Spre cartierul Militari, rutele ocolitoare sunt Splaiul Independenţei - şoseaua Cotroceni - şoseaua Geniului sau şoseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu - bulevardul Vasile Milea.


Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei: „Restricțiile de circulaţie vor fi menținute cel putin 30 de zile în zona Eroilor. Constructorul a anunțat că a pus în siguranță perimetrul, nu e risc de prăbuțire. Zona e monitorizată atent.

Sunt 14 persoane cărora li s-a pus în vedere faptul că, din cauza tasării, există un potențial risc asupra străzilor de rezistență a clădirii. Patru persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziție de constructor, au fost cazate la hotel. Restul de zece au optat pentru varianta cazării la rude.”

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB: „Vom devia traseele a 9 linii de autobuze. 122, 138, 137 si până la linia 668 vor circula deviat de la intersecția Splaiul Independenței cu Știrbei Vodă, pe Splaiul Independenței-Cotroceni-Marinescu-Eroii Sanitari-Davila-Eroilor-Bagdasar, apoi reiau traseul de bază spre cartiere.

Spre centru am luat decizia devierii traseelor spre Elefterie, apoi Piaţa Operei-Splai, de unde reintră pe Știrbei Vodă, unde am înființat suplimentar o stație de autobuz.”

Pentru fluidizarea traficului, autorităţile au decis suplimentarea numărului poliţiştilor care se vor afla în stradă. 

Comunicat RATB:

”Având în vedere restricţionarea traficului rutier în intersecţia Bd. Eroilor/Str. Eroii Sanitari, RATB va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel:

Pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula pe un traseu modificat, de la intersecţia Bd. Eroilor/Str. Sf. Elefterie, pe Str. Sf. Elefterie, Podul Piaţa Operei, Splaiul Independenţei, Str. Ştirbei Vodă, apoi vor reveni pe traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în staţiile nou înfiinţate „Carol Davila” - amplasată pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv „Ştirbei Vodă” - amplasată pe Str. Ştirbei Vodă, la 50 de metri după intersecţia cu Splaiul Independenţei.

Pe sensul spre cartiere, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula pe un traseu modificat de la intersecţia Splaiul Independenţei/Str. Ştirbei Vodă, pe Splaiul Independenţei, Şos. Cotroceni, Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), Str. Dr. Bagdasar, apoi vor reveni pe traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în staţiile „Ştirbei Vodă” - amplasată pe Splaiul Independenţei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 şi 601), respectiv în staţiile nou înfiinţate „Gheorghe Marinescu” - amplasată pe artera Bd. Gheorghe Marinescu şi „Carol Davila” - amplasată pe Bd. Eroilor (bretea).”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri