Peste 100 de percheziții într-o anchetă privind cazarea și hrana refugiaților ucraineni. Sunt vizați și funcționari publici

Data actualizării: Data publicării:
mai multi politisti intra intr-un apartament in timpul unei perchezitii
Percheziții ale polițistilor. Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Anchetatorii din Maramureș fac 117 percheziții într-un dosar care vizează  obţinerea ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri în legătură cu hrana şi cazarea refugiaţilor ucraineni.

Poliția Română a transmis într-un comunicat că au loc 117 percheziții și vor fi puse în aplicare trei mandate de aducere.

Sunt vizaţi funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 102 persoane care sunt bănuite că ar fi obţinut ilegal aproximativ 2.657.650 de lei, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.

Totodată, există bănuiala că persoanele ar fi depus, la începutul lunii ianuarie, la unitatea administrativ teritorială, un număr mare de cereri de decontare, urmând să obţină ilegal 9.765.070 de lei din bugetul Fondului de Rezervă Bugetară. Această sumă de bani a fost blocată în conturi, fiind amânată plata, a precizat Poliția.

Ancheta este derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Mureş, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri