Peste 50 de bombe de artilerie, descoperite în Oradea și în Sânmartin

Data actualizării: Data publicării:
bombe

Pompierii au desfăşurat două misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, identificând, în Oradea şi Sânmartin, 53 de bombe de artilerie provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, au informat, marţi, reprezentanţii ISU Bihor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU Bihor, remis marţi, primul apel, primit luni prin 112, sesiza descoperirea a 10 muniţii, de către muncitori care efectuau lucrări la o reţea de canalizare, pe un teren situat în apropierea drumului expres, de la ieşirea din Oradea spre comuna Biharia.

La locul indicat de apelant au fost mobilizaţi pompierii militari pirotehnişti din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, care, după identificarea şi ridicarea celor 10 bombe de artilerie, de calibru 82 de milimetri, au procedat la verificarea zonei, descoperind încă 42 de astfel de muniţii.

Imediat după finalizarea misiunii, specialiştii pirotehnicieni au fost solicitaţi să intervină în comuna Sânmartin, pentru asanarea muniţiei găsite de un cetăţean în timp ce se plimba pe un teren viran din localitatea Rontău. Aici a fost identificată o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită tot din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Cele 53 de bombe de artilerie au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, în vederea distrugerii ulterioare, prin explozie controlată", se precizează în comunicat.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri