Poștasul ajunge ultimul. Firmele de curierat sunt de trei ori mai rapide

Data publicării:
07022013 20postas-48278

Un colet trimis prin Poşta Română ajunge în cel puțin trei zile lucrătoare, indiferent de destinație. De trei ori mai mult decât prin intermediul firmelor de curierat rapid. Sunt însă situații în care coletul poate ajunge mult mai târziu.

Tariful pentru trimiterea unui colet este de 1,6 lei pe un kilogram. Companiile private cer între 1,8 și 2,3 lei pe kilogram, dar coletul ajunge rapid.

„Orice expediţie, dacă nu se întâmpla ceva, ajunge în 24 de ore de la expeditor la destinatar”, a declarat Mihai Neculai, directorul general al unei firme de curierat.

Pentru a câștiga teren în faţa Poștei Române, privații au grijă ca expeditorul să fie întotdeaua mulțumit.

În timp ce în oficiile poştale sortarea coletelor şi a scrisorilor se face încă manual, pentru a reduce cât mai mult timpul de aşteptare al destinatarilor, companiile private au investit în sisteme automatizate de sortare.

Citiți șiPoșta Română, în instanță. Conducerea a fost implicată în mai multe dosare

Comoara din curtea Poștei Române

Prejudicii de milioane de euro. Poşta Română, jefuită din interior

Încă 4.000 de angajați ai Poștei ar putea fi concediați

Angajații Poștei Române au ieșit în stradă

„Consumatorii finali doresc să li se livreze marfa în maximum 24 de ore, aşa cum se întâmplă prin companiile de curierat, în timp ce, prin Poşta Română, marfa se livrează între trei, cinci, chiar şapte zile lucrătoare”, a afirmat Nadia Homoc - managerul comercial al unei firme de curierat.

Firmele de curierat au şi alte servicii faţă de Poşta Română. Le iau clienţilor coletele de acasă, nu îi cheamă la sediile lor.

Prima firmă de curierat rapid a fost înființată în 1991, însă cel mai mult piața s-a dezvoltat în anii 2000. În acest moment sunt câteva sute de firme care presteză astfel de servicii, dintre acestea doar cinci sunt dezvoltate la nivel național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri