PREȘEDINTELE MERGE LA BRUXELLES. România și-ar putea folosi dreptul de veto

Data publicării:
15112012 20ponta-33712

Premierul a susținut o declarație de presă, la 17.30, la Palatul Victoria, după întâlnirea avută la Cotroceni cu președintele pe tema participării la Consiliul European din 22-23 noiembrie, unde tema principală de discuție va fi bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020.

„L-am informat pe președinte despre negocierile pe care guvernul României le-a avut pe tema bugetului european 2014-2020. Am avut două obiective fundamentale: politica agricolă comună - convergență pentru plățile directe la media europeană; alocarea unor sume corespunzătoare nivelului și criteriilor de dezvoltare regională”.

„Cele două obiective au incluse în propunerea făcută de președintele CE, Jose Barroso, susținută de președintele PE, Martin Schulz, și de „prietenii coeziunii”.

Din punctul de vedere al Guvernului României, propunerea lui van Rompuy este inacceptabilă. România și-ar putea exercita dreptul de veto.Nu există disensiuni cu președintele pe această temă.

M-a anunțat că dorește să participe la Consiliul European și am luat act de această dorință. Membrii Guvernului îi vor acorda întreg sprijinul.

Sper că am rezolvat una dintre marile dileme - cine participă la Consiliul European.

Domnia sa m-a asigurat că are o îndelungată experiență. Nu trebuia să-mi dea explicații.

Atitudinea mea va fi și în continuare foarte constructivă. Consilierii mei îi vor acorda întreg sprijinul.

Nu s-a vorbit despre faptul ca miniștrii din Cabinetul Ponta să facă parte din delegația președintelui.

Președintele a evocat ideea unei participări comune, dat fiind că eu oricum voi fi la Bruxelles pentru întâlnirea cu Hollande și premierii socialiști. Am spus că nu e bine, pentru că s-ar crea confuzie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri