PROFIL DE TERORIST. Procurorii susțin că tânărul arădean e periculos, apropiații lui spun că e doar retras

Data publicării:
terorist

Pentru foştii colegi şi profesori din liceu, Remus Văscuţ, cercetat acum pentru terorism, rămâne adolescentul liniştit şi studios pe care l-au cunoscut.

Cât timp a fost elev al Liceului Forestier din Arad, tânărul acuzat acum de terorism nu a avut niciodată probleme cu profesorii sau colegii, media la purtare nu a fost niciodată scăzută, ba chiar mai mult, el a fost premiantul clasei.

Apropiaţii spun însă că avea de mic pasiunea pentru explozibili. Nu şi-au imaginat însă că va duce hobby-ul într-o zonă periculoasă.

Sărea în ajutorul prietenilor și nu cred că ar fi făcut rău cuiva. A făcut doar niște petarde mai mari, niște artificii. Avea preocupările oricărui adolescent." spune un prieten din copilărie al celui cercetat acum pentru terorism. Tânărul de 20 de ani nu părea capabil însă să se adapteze şi să treacă de la statutul de adolescent la cel de om matur şi cu responsabilităţi.

La primul lui loc de muncă nu a rezistat prea mult. La începutul anului 2013, tânărul a fost angajat de o bancă din județul Arad și a primit misiunea să convingă cât mai multe persoane să își dechidă conturi bancare. Colaborarea s-a încheiat insa după doar trei luni.

Remus Văscuţ este acum arestat pentru 29 de zile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri