Profilul pompierilor voluntari din România

Data publicării:
pompieri

Augustin Dramă are 63 de ani și conduce Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Iernut, judeţul Mureş. De mai bine de 15 de ani încearcă să sară în ajutorul oamenilor, chiar dacă vârsta a început să-i facă greutăţi. "Este o meserie frumoasă, pentru cei care au suflet şi inimă şi cine vrea să îşi ajute semenii. Din '99 mă ocup de pompieri şi de tot ce ţine de situaţiile de urgenţă", spune el.

Echipa lui Augustin Dramă este formată din opt oameni: un electrician, un dulgher şi angajaţi ai primăriei.

În echipa lui este şi Robert Fodor, electrician de profesie. În timpul liber îşi schimbă salopeta cu uniforma de pompier. A venit la concursul de la Făgăraş să-şi demonstreze abilităţile de pompier. El spune că cea mai grea intervenţie la care a participat de când este voluntar a fost o ardere de mirişti și a unei păduri de pini.

În concurs s-au înscris pompieri voluntari din şapte judeţe. Toţi s-au întrecut la stingerea incendiilor şi la trasee cu obstacole, pe care au fost nevoiţi să le parcurgă cu furtunurile în spate.

În competiţie era înscris şi un preot din Râşnov, care a lipsit pentru că a avut slujbă la biserică.

"Practic, aceste servicii private şi servicii voluntare, împreună cu serviciile profesioniste, respectiv cu noi, suntem cei care acţionăm în situaţii de urgenţă. Scopul este comun, de salvare a vieţilor oamenilor şi a bunurilor materiale", spune colonel Stelian Rechiţean, inspector şef la ISU Braşov.

Câştigătorii de la concursul pompierilor din Ardeal vor reprezenta regiunea „Centru” la faza naţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri