Protest al ciobanilor din Valea Doftanei. Primarul ar fi crescut prețul pășunilor de peste 30 de ori

Data publicării:
protest oi

Licitaţia organizată în acest an pentru păşunea de pe munte i-a nemulţumit pe ciobani. Hectarul cu iarbă a ajuns să coste aproape 2.600 de lei, o sumă nejustificat de mare, consideră ciobanii. Cum s-a ajuns la un aşa preţ? Fermierii îl acuză pe primar că a adus la licitaţie oameni din alte locuri, ca să ridice preţurile. Aceasta în vreme ce rude ale lui ar fi primit pajişti pentru păşunat ieftine.

„Puteţi să verificaţi să vedeţi în tabel, oamenii primarului la ce preţuri au luat, la 80 de lei pe hectar şi eu am ajuns la 2.575 de lei pe hectar”, spune Viorel Manea, crescător de animale.

„A primit doi oameni la licitaţie, care ne-a supralicitat. Numai pe noi crescătorii de animale şi familia lui nu”, adaugă Gheorghe Vasiloiu, crescător de animale.

Ciobanii se tem că nu vor avea furaje pentru animale, mai ales că unii dintre ei au turme chiar de o mie de oi.

Primarul nu a ieşit să vorbească cu cei nemulţumiţi. Susţine însă că licitaţia s-a desfăşurat aşa cum spune legea.

„Este licitaţie publică. A fost licitaţie publică. A fost o comisie. Eu nu am făcut parte din comisie, nu am făcut parte din absolut nimic”, susține Ion Manea, primar în Valea Doftanei.

Crescătorii de animale vor să-l reclame pe primar la poliţie. Iar o comisie a Prefecturii Prahova va verifica modul în care s-a desfăşurat licitaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri