Răspunsul MAE în cazul românului împușcat de un preot pe Muntele Athos

Data actualizării: Data publicării:
o mănăstire înconjurată de vegetație pe Muntele Athos, vedere panoramică
Reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziția familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română și a solicitat poliției rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului. Sursa foto: Profimedia Images

Românul din Botoșani care a fost împușcat de un preot pe Muntele Athos a fost spitalizat în localitatea Polygyros pe 2 august. Ministerul Afacerilor de Externe face precizări.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că "a fost notificat telefonic, prin intermediul Consulatului General la Salonic, în data de 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanei în cauză."

"Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic, cetățeanul român a fost supus unor intervenții medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare", se mai precizează în comunicatul transmis de minister.

Autoritățile române păstrează legătura cu familia bărbatului de 51 de ani:

"Totodată, MAE precizează că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus la dispoziția familiei victimei datele de contact ale unui un avocat vorbitor de limba română și a solicitat poliției rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului.
Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, cu unitatea medicală și cu familia persoanei în cauză și acordă asistență consulară în vederea repatrierii.

Bărbatul care a fost împușcat de un preot este din comuna Tudora, județul Botoșani. Acesta lucrează de doi ani ca muncitor necalificat la un schit din Muntele Athos. Vecin cu el este un preot, tot român. Incidentul ar fi fost provocat de o pisică. Felina l-a înfuriat pe preot, iar acesta a vrut să o împuște. Din fericire pisica a reușit să scape, dar bărbatul s-a ales cu un glonț în picior și rudele sale spun că riscă amputarea. 

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri