Reacțiile politicienilor după condamnarea lui Relu Fenechiu

Data publicării:
Mediafax emil boc - resized-1

Mai mulți politicieni au reacționat imediat după ce instanţa supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Emil Boc: O lovitură dată guvernului Ponta și lui Ponta ca premier

Potrivit fostului prim-ministru, Emil Boc, condamnarea lui Relu Fenechiu este „o lovitură dată guvernului Ponta și lui Ponta ca premier”.

Din punct de vedere juridic, nu comentez o sentinţă judecătorească. Din punct de vedere politic, câteva comentarii trebuie făcute. Decizia de azi e o lovitură dată guvernului Ponta și lui Ponta ca premier. Nu e admisibil ca într-o ţară UE să-ti ia un ministru si sa-l ducă la inchisoare, chiar dacă sentinţa nu e definitivă, a apreciat Emil Boc.

Fostul premier a afirmat că, în timpul guvernării PDL, o simplă începere a urmării penale a determinat demisia sau eliminarea din guvern, ca formă de respect pentru opinia publică.

Sulfina Barbu: E trist pentru România că a fost pusă într-o astfel de situație

Cu siguranţă, dacă Fenechiu nu ar fi fost numit în funcţie de minsitru până la clarificarea situaţiei, România nu ar fi fost în situaţia umilitoare de a avea un ministru condamnat şi care pleacă cu această sentinţa din funcţia de ministru. E trist pentru România că a fost pusă într-o astfel de situaţie”, a declarat vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

Aceasta a apreciat că ar fi fost mai înțelept ca Relu Fenechiu să nu fi fost numit ministru de către premierul Victor Ponta și de Crin Antonescu. Sulfina Barbu a completat că ar fi fost o decizie înțeleaptă dacă ministrul demisionar al Transporturilor nu ar fi acceptat funcția.

Sebastian Lăzăroiu: E prima oară când aud că un ministru îşi asumă răspunderea pentru propria prezenţa în cabinet

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a postat pe pagina de Facebook o declarație a prim-ministrului care ar fi spus că a avut o ezitare să-l numească ministru pe Relu Fenechiu, tocmai pentru că știa că acesta are un dosar. Victor Ponta a completat: „Dar el și-a asumat”.

Eu cred că cineva n-a înţeles nici până azi cine e şeful guvernului şi cine îşi asumă răspunderea pentru ce se întâmplă cu membrii cabinetului. E prima oară când aud că un ministru îşi asumă răspunderea pentru propria prezenţă în cabinet. La fel de bine putea să fie şi Cătălin Voicu ministru dacă îşi asumă răspunderea pentru asta”, comentează Sebastian Lăzăroiu în rețeaua de socializare.

Cristian Adomniţei: Un eveniment regretabil

Vicepreşedintele PNL Cristian Adomniţei a declarat, comentând decizia justiţiei în cazul Relu Fenechiu, că este "un eveniment regretabil", "de nedorit nimănui", adăugând că nu este cazul să se discute despre un eventual înlocuitor al lui Fenechiu la şefia PNL Iaşi.

"E un eveniment regretabil şi neplăcut, de nedorit nimănui. Relu Fenechiu a avut două realizări foarte mari la Ministerul Transporturilor, respectiv deblocarea POS Transporturi şi readucerea în ţară a patru miliarde de euro, precum şi privatizarea CFR Marfă", a spus Adomniţei.

Totodată, Cristian Adomniţei a afirmat că plecarea lui Fenechiu de la Ministerul Transporturilor reprezintă "o mare pierdere" pentru Iaşi, acesta fiind şi liderul PNL Iaşi.

Senatorul liberal Ioan Ghișe a afirmat că „această condamnare se referă la fapte anterioare mandatului de deputat și de ministru”.

Elena Udrea a postat un mesaj ironic pe pagina sa de Facebook: „USL obține încă o performanță: a făcut din România singura țară europeană în care un ministru a fost condamnat penal. Mulțumim, USL! Ce credeți că ar mai putea urma?”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri