Sari la conținut

Rezultatele anchetei la Sala Polivalentă din Cluj

„Tribuna nu funcţionează corespunzător, automatizat, este nevoie şi de un ajutor manual, respectiv un ajutor care se făcea prin împingerea şi tragerea acestei tribune de către 15 - 20 de persoane, personal asigurat de cei de la Sala Polivalentă”, a spus președintele Comisiei, Gheorghe Șurubaru.

De vină ar fi planşeul pe care e instalată tribuna şi care nu ar fi corect turnat, astfel că tribuna ajunge în poziţie abia după ce 20 de persoane împing de zor la ea. Dacă e acţionată din telecomandă, tribuna se deplasează mai mult decât ar trebui. Aşa ar fi apărut spaţiul de 21 de centimetri prin care a căzut sâmbătă seară copilul.

Problemele legate de funcţionarea tribunei retractabile de la peluză au apărut încă din august anul trecut.

Am făcut mai multe sesizări şi le-am comunicat atât Primăriei, cât şi constructorului. Printre acele remedieri se află şi tribuna retractabilă că nu funcţionează corespunzător. Acel gol a fost constatat printr-un proces verbal pe care l-au comunicat constructorului”, a declarat directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei dau vina pe constructor.

Problemele care ţin de garanţie vor fi remediate de constructor în regim de urgenţă, tot ce ţine de garanţie”, a spus directorul executiv al Direcției Tehnice a Primăriei Cluj Napoca, Virgil Poruțiu.

Despre incidentul de sâmbătă, a vorbit şi primarul Emil Boc, venit la Bucureşti în vizită la DNA.

„Înţeleg supărarea familiei şi sunt alături de acest tânăr minunat care a avut totuşi şansă. Vreau să îi spun, şi acum voi încerca să vorbesc şi cu el, că din nefericire şi eu am trecut printr-un eveniment similar. Acum mulţi ani am avut neşansa să fiu implicat într-un astfel de eveniment, când am căzut de la aproape patru metri. Dumnezeu mi-a dat zile şi am mers mai departe. Am avut câteva julituri, dar viaţa a ţinut cu noi. Sper să fii la fel, să fii sănătos. Primele semne aşa sunt. Te înţeleg, şi eu am fost prima dată speriat, aveam nişte dureri de şold şi de umeri care s-au concretizat în câteva vânătăi, dar nu a rămas nicio problemă mai complicată aşa cum sper să fie şi pentru acest tânăr”, a declarat Emil Boc, luni seară, în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook.

Emil Boc i-a transmis băiatului de nouă ani că aşteaptă să îl vadă din nou la Sala Polivalentă, dar şi la antrenamente.

Îi înţeleg starea, pentru că eu, a doua oară când am mers în acel platou simţeam că îmi tremură genunchii, dar nu pentru că aveam o frică, ci pur şi simplu pentru că organismul aşa se manifesta. După ce am revenit în acel platou a dispărut complet orice frică şi nu am mai simţit-o niciodată. Aşa că te aşteptăm şi noi înapoi la Polivalentă şi te aşteptăm să îţi reiei locul în echipa de baschet în care am înţeles că joci şi îţi doresc să faci performanţă”, a mai spus primarul.

Comisia anchetează acum de ce constructorul nu a remediat problemele sesizate până în prezent. De asemenea, au obligat administratorii sălii să angajeze un om care să se special de tribuna respectivă.  

Incidentul de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a avut sâmbătă seară, în timpul meciului de baschet dintre UBT Mobitelco şi CSM Oradea.

Copilul de nouă ani se afla la Sala Polivalentă împreună cu părinţii săi, iar la un moment dat a căzut de la o înălţime de aproximativ patru metri, printr-un spaţiu creat între tribuna fixă şi tribuna mobilă. Copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic pentru Copii din Cluj, cu o fractură la braţul stâng şi leziuni la cap, fiind externat în cursul zilei de luni.