Sari la conținut
News Alert

Schimbare de comandant la Deveselu

Baza americană de la Deveselu, care găzduieşte scutul antirachetă, are un comandat nou. Schimbarea a fost marcată printr-o ceremonie, în timpul căreia fostul şef al unităţii nu şi-a putut opri lacrimile. Noua conducere a dat asigurări că acest proiect al Statelor Unite va continua.

James D. Craycraft, fostul comandant al bazei americane de la Deveselu: „Aş vrea să îi mulţumesc soţiei mele pentru tot sprijinul, invitaţilor noştri, vă mulţumesc că aţi participat la ceremonia de astăzi”.

James D. Craycraft a fost comandantul bazei militare de la Deveselu din ianuarie şi până acum. Nu şi-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care i-a predat ştafeta succesorului său.

Noul comandat de la Deveselu, căpitanul Jon C. Grant, a fost decorat de 17 ori de-a lungul carierei militare.

Jon C. Grant, noul comandant al bazei americane de la Deveselu: „Mă bucur că sunt aici şi vreau să lucrez cu echipa noastră şi cu partenerii români, pentru a asigura continuitatea în această unitate, în privinţa sistemului nostru antibalistic”.

El a preluat noua funcţie în prezenţa căpitanului Lawrence Vasquez, şef de stat major al forţelor navale americane din Europa, Africa şi Asia de Sud Vest.

Căpitan Lawrence Vasquez, şef de stat major al forţelor navale pe regiunea Europa, Africa, Asia de Sud Vest: „Ceremonia de astăzi este o celebrare a căpitanului Craycraft şi a realizărilor sale, dar este şi o celebrare a ultimilor doi ani şi a progresului realizat.”