Schimbare la vârful AVAS: Marius Lucian Obreja, înlocuit cu Adrian Volintiru

Data publicării:
marius 20obreja 20avas 20digi24-33902

Este a doua schimbare la conducerea AVAS în cele şase luni din guvernarea Ponta. Marius Lucian Obreja a fost numit şef la AVAS în luna mai, pe atunci fiind preşedintele filialei teritoriale a Partidului Naţional Liberal în judeţul Covasna şi preşedintele unei societăţi producătoare de nutreţuri pentru animale.

Şi vicepreşedintele AVAS, Radu Ghidău, a fost demis. În locul său a fost numit Andrei George Creci, fost director executiv adjunct în Primăria Capitalei.

Deciziile au fost semnate vineri de şeful Guvernului.

Noul director AVAS, Adrian Volintiru, face parte din echipa Rompetrol din 2002, unde a ocupat funcţia de director financiar la rafinăria Vega. În 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream. În 2008 a părăsit societatea pentru compania farmaceutică Relad, ocupând postul de director financiar executiv.

A ocupat apoi fotoliul de director general la compania de explorări în Marea Neagră Marine Resources Exploration International (Marexin), deţinută de Dinu Patriciu. Înainte de a fi numit în fruntea AVAS, a fost director general al producătorului de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri