Şomer, doresc loc de senator. Cei mai bogaţi şi cei mai săraci candidaţi la alegerile parlamentare

Data publicării:
20121114 20averi-33506

Datele provin de pe site-ul www.integritate.eu.

Bosze Laszlo Antal vrea să ajungă senator de Alba. Este şomer, are 52 de ani, iar ultimul loc de muncă a fost la Teatrul Oradea, ca operator sunetist. Nu are momentan nici o sursă de venit, iar apartamentul şi casa de vacanţă din declaraţia de avere sunt pe numele soţiei.

Şi Vasile Isvoran îşi doreşte un mandat de senator. Pe numele său figurează doar o Dacie 1310 veche de 16 ani şi multe datorii, scadente în 2017: peste 18.000 de euro.

Un candidat se prezintă deja drept deputat în declaraţia de pe site-ul ANI, deşi alegerile sunt peste trei săptămâni. Este vorba despre Octavian Seciu, cercetat de DNA pentru luare de mită. Singura proprietate a familiei Seciu este apartamentul soţiei. Datoriile de 120.000 de euro, scadente în 2042, sunt pe numele candidatului.

Denunţătorul lui Octavian Seciu candidează şi el, dar este mult mai înstărit. Lucian Adrian Ungur are 50 de apartamente, două case, cinci terenuri în intravilan, patru terenuri agricole şi bijuterii de 50.000 de euro. El a vândut 38 de apartamente şi are datorii de 230.000 de euro.

Sergiu Zvîncă vrea să obţină un post de deputat de Botoşani. Nu are nici casă, nici terenuri, nici maşini sau bijuterii. Are însă datorii de aproximativ 8000 de euro.

Sunt însă şi candidaţi care par săraci lipiţi pământului, potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate. Este cazul lui Cristian Dascălu, care vrea să fie senator de Arad. Este inginer de meserie şi a lăsat toate rubricile din declaraţia de avere necompetate: nu are nici bunuri, nici salariu, nici alte venituri.

Potrivit legii electorale, toţi candidaţii sunt obligaţi să completeze declaraţii de avere şi de interese atunci când se înscriu la Birourile Electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri