„Test de sinceritate”. Mariana Câmpeanu: pensia minimă ar trebui să fie de la 700 de lei în sus

Data publicării:
5303975 mediafax foto razvan chirita-7636

Pentru un trai decent, o pensiue minimă ar trebui să fie de cel puțin 700 de lei, nivelul la care este în prezent cea medie, consideră ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la secțiunea „Test de sinceritate”.

La întrebarea „Excluzând pentru o clipă posibilitățile bugetului, care credeți că ar trebui să fie o pensie minimă în România pentru un train decent?”, ministrul Muncii a răspuns: „O pensie minimă cred că nu ar putea, ar trebui să plece de la 700 de lei în sus, cam cât e pensia medie astăzi”.

Întrebată despre modelele sale, Mariana Câmpeanu a ales două personaje feminine din istoria României, Ecaterina Teodoroiu și Ana Aslan.

„Eu cred că ar trebui să fim mai atente, noi, cel puțin femeile, la contribuția româncelor atât în literatură, medicină, cât, iată, și pe front”, a declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a recunoscut că a urât fizica în școală, materie pe care i-a fost greu să o înțeleagă și la care lua note nu foarte bune.

La întrebarea „Sunteți de acord cu căsătoria între persoane de același sex”, omul politic de dreapta a răspuns: „Nu, trebuie să fiu sinceră, nu”.

Ministrul a vorbit și despre Uniunea Social Democrată și probabilitatea ca această alianță să reziste până la alegerile de anul viitor.

„Eu cred că dacă USL nu rezistă, angajamentul nostru, al tuturor care am fost în fața electoratului și am promis că am făcut această Uniune, pe care ei au cerut-o, înseamnă că nu ne mai putem uita în ochii lor și nu ne mai putem prezenta la alte alegeri. Eu așa văd. Eu cred că suntem obligați ca această Uniune să persiste, să rămână, ca să putem face ceva constructiv”, a afirmat ministrul Muncii.

Urmăriți declarațiile integrale în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri