Traficul feroviar e încă blocat pe ruta Craiova-Caracal după ce un tren a deraiat ieri. Până acum s-au ridicat de pe linie trei vagoane

Data publicării:
tren0deraiat-digi24
Un tren privat de marfă încărcat cu cereale a deraiat între Craiova şi Caracal. FOTO: Captură Digi24

Traficul feroviar pe ruta Craiova-Caracal este încă restricționat la 24 de ore după ce un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat. CFR SA precizează că până acum au fost ridicate și scoase de pe linie 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în accident.

Pentru început, echipele de intervenție ale regionalei CFR Craiova au acționat pentru retragerea din stație a celor 24 de vagoane ale trenului privat de marfă, care nu au fost implicate în deraiere.

Până la această oră, s-au ridicat și au fost scoase de pe linie 3 din cele 11 vagoane de marfă implicate în evenimentul feroviar. În prezent se acționează cu 2 macarale de mare tonaj cu o capacitate de 250 tone, respectiv 125 tone, pentru ridicarea celorlalte 8 vagoane rămase răsturnate sau deraiate.

Concomitent au loc lucrări de refacere a liniei pe ambele fire de circulație, care a fost afectată pe o porțiune de 300 de metri.

În continuare circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova. Aceste măsuri vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor.

Evenimentul feroviar este investigat de către o comisie de specialitate AGIFER, care va stabili cauzele deraierii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri