Sari la conținut

Tren deraiat în Caraş-Severin: vagoanele au fost repuse pe şine, dar calea ferată este distrusă

 

Revizorul regional în siguranţa circulaţiei de la Regionala CFR Timişoara Cristian Udrea a declarat, vineri, pentru Mediafax, că cele trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara care au deraiat, joi seară, au fost ridicate pe şine, dar că circulaţia rămâne în continuare blocată, linia ferată fiind distrusă în urma accidentului feroviar.

"Cele trei vagoane deraiate au fost ridicate pe şine cu vincluri hidraulice. Acestea sunt nişte sisteme care se bagă sub baza vagoanelor, iar cu ajutorul unor pompe acestea ridică vagoanele, până când le pune pe şine. Nu s-a putut folosi macara din cauza reliefului muntos din zonă. Garnitura de tren a fost apoi îndepărtată de la faţa locului, însă şina este distrusă pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Urmează să facem reparații, care ar putea dura chiar şi mai multe zile", a spus reprezentantul Regionalei CFR Timişoara.

Conform sursei citate, până când va fi reparată calea ferată în zona localităţii Băile Herculene, acolo unde a avut loc accidentul feroviar, trenurile vor circula pe rute ocolitoare.

Trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara au deraiat, joi seară, între localităţile Topleţ şi Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, fără să existe persoane rănite.

În tren se aflau aproximativ 80 de pasageri care au fost preluaţi de maşini şi duşi până în gara din Băile Herculane, de unde au fost preluaţi de un alt tren şi duşi la destinaţie.

Cauzele accidentului urmează să fie stabilite după o anchetă.