Ultimele imagini cu băiatul ucis de câini scot la iveală unele inadvertențe

Data publicării:
cainia maidanezi mediafax-7

În primul set de imagini, cele de la ora 9.30, copilul de șase ani, cel după care fugea fratele de patru ani, apare cu un tricou și pantaloni cu bretele. În al doilea set de imagini, după ce s-ar fi produs tragedia, copilul de șase ani este adus în parc de un bărbat și este îmbrăcat altfel – peste tricou are o haină. Se pune întrebarea cum ar fi putut să o obțină. Ce element nou aduce această inadvertență în anchetă, ce căi va deschide pentru anchetatori, care ar putea fi ipotezele?

Copilul nu pare speriat de câinele maidanez

Există și un alt element extras din imagini, care dă de gândit. În momentul în care bărbatul îl aduce pe copilul de șase ani înapoi în parc, se duce inițial la niște agenți de pază, iar la picioarele lor se vede un câine. Copilul nu pare să fie însă deranjat, stresat, supărat de prezența respectivului câine. Dar asta poate să țină de psihologia copilului, e posibil să fi fost în stare de șoc și să nu fi reacționat la nimic, nici măcar la prezența unui animal care, teoretic, i-ar fi omorât fratele, a observat Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnalul de seară” de la Digi24.

În plus, copilul de șase ani – despre care s-a spus că a fost și el mușcat de picior de un câine, fiind ulterior dus la spital – nu șchiopătează.

Imaginile arată în continuare că bărbatul care l-ar fi găsit pe băiat plângând în afara parcului îl duce bunicii împreună cu agenții de pază. Dintr-o relatare rezultă că acest bărbat, în secunda când a ajuns la bunică și l-a predat pe copilul de șase ani, ar fi certat-o, reproșându-i că l-a găsit la o distanță foarte, foarte mare de locul în care ea se afla pe bancă. Și tot din relatări rezultă că acest copil de șase ani, în momentul în care s-a așezat pe bancă lângă bunică, a avut nevoie de foarte multe minute până când să-i spună ce s-a întâmplat. Nu i-a spus din prima, bunica a trebuit să-l convingă să-i povestească ce s-a întâmplat și abia atunci a realizat tragedia.

„E ceva care mă șochează la filmul respectiv”, a mărturisit istoricul Vlad Nistor, invitat în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24. „Copiii au lipsit timp de două ore și bunica nu a alergat la poliție”, a spus Vlad Nistor.

Bunica nu apare, de altfel, deloc în imagini. S-ar fi aflat într-o parte a parcului unde nu erau camere.

„N-am auzit ca bunica să fi dat telefon la 112 în cele două ore. Deci e delirant. Asta spune ceva și despre felul în care avem nevoie de – și aici vorbesc în calitate de părinte și acum de bunic...Incredibil!... Copiii mei nu-și lasă copiii nici până la prima cameră nesupravegheați sau neținuți de mână. E extrem de grav. Spune ceva despre comportamentul unora dintre noi și despre cât de iresponsabili suntem de fapt”, a comentat deputatul PNL.

„Și mai e un detaliu”, a observat jurnalistul Dan Cărbunaru. „Am văzut în imagini. Mi se pare că și încălțămintea copilului (fratele mai mare, readus după două ore în parc de bărbat - n.r.) este diferită, e o încălțăminte închisă la culoare, față de primele imagini (în care apar cei doi copii, înainte de a se întâmpla tragedia – n,.r.)”, a spus Dan Cărbunaru.

„E posibil să se fi murdărit de noroi sau de iarbă din râpa unde se presupune că ar fi fost amândoi și unde se presupune că a fost omorât fratele de patru ani”, a menționat Cosmin Prelipceanu. „Era pământ, noroi, e posibil ca de aceea să i se fi schimbat culoarea încălțămintei. Bluza, însă, nu știu de unde ar fi obținut-o, cine i-ar fi dat-o, dacă între timp bunica nu a fost cu ei”, a punctat realizatorul „Jurnalului de seară”. Cele două ore scurse între primul și al doilea set de imagini sunt foarte importante din acest punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri