Un adolescent din Iaşi, electrocutat după ce s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă

Data publicării:
cfr-7

Un băiat de 14 ani din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte după ce s-a electrocutat şi a suferit arsuri grave. Adolescentul s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă şi a atins un cablu. Medicii au decis să îl trimită de urgenţă la Bucureşti.

Băiatul a suferit arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului.

El a fost găsit de echipajul SMURD în stare de inconştienţă şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie. Ulterior a fost transferat la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar de aici, cu avionul, la Bucureşti.

Conform unui protocol, toţi copiii care au arsuri mai mari de 10% din suprafaţa corpului sunt transferaţi la unităţi medicale din Capitală.

Incidentul s-a produs duminică, în apropiere de sediul Jandarmeriei Iaşi. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu pot preciza încă în ce condiţii s-a electrocutat băiatul, însă martorii spun că acesta s-a urcat pe vagoanele CFR Marfă aflate în zonă.

Adolescentul nu ar fi ţinut cont că e în pericol să se electrocuteze şi s-ar fi urcat pe unul dintre aceste vagoane. Băiatul, spun prietenii săi, a atins firele de alimentare ale vagonului şi a căzut secerat de la o înălţime de circa 3 metri. Tot prietenii lui sunt cei care au sunat la 112.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au anunţat că nu a fost depusă nici o plângere în acest caz, aşa că nu se va deschide un dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri