Un fost deținut infectat cu HIV a mușcat un polițist, după ce a fost prins în tren fără mască și bilet

Data publicării:
emblema politie
Foto: Facebook Poliția Română

Un poliţist a fost muşcat de braţ, duminică, de un bărbat recent eliberat din penitenciar care a fost depistat în tren fără mască şi fără bilet, în urma verificărilor stabilindu-se că persoana respectivă este infectată cu virusul HIV, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

„În cursul zilei de astăzi (duminică- n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, în apropierea staţiei CF Medgidia, au fost solicitaţi de şeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecţie şi fără bilet. Persoana în cauză, la vederea poliţiştilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să îşi decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliţie TF Medgidia”, a transmis IPJ Constanța, într-un comunicat citat de Agerpres.

La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent cu poliţiştii, fiind imobilizat.

„În momentul în care a fost încătuşat, în jurul orei 15:00, bărbatul a încercat să îi lovească pe poliţişti, reuşind să îl muşte pe unul dintre ei de antebraţul stâng, partea superioară”, a precizat IPJ Constanţa.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că agresorul fusese eliberat chiar duminică din Penitenciarul Poarta Albă. Totodată, s-a stabilit şi faptul că acesta este infectat cu virusul HIV.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Bărbatul se află la sediul Postului de Poliţie TF Medgidia, urmând a fi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

IPJ a mai informat că pentru poliţistul muşcat nu a fost necesară acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Nu este pentru prima dată când se petrece un astfel de incident. În mai anul acesta, un polițist din Capitală care a încercat să îndepărteze 10-15 tineri care jucau tenis, spărgeau semințe și ascultau muzică în Sectorul 2, a fost zgâriat de unul dintre bărbați, despre care a aflat, ulterior, că este infectat cu HIV și are și hepatită. Agentul a fost plasat sub tratament, 6 luni, la INMB.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri