VASLUI. A fost confirmat un nou focar de varicelă. Numărul bolnavilor a ajuns la 88

Data publicării:
copil 20la 20spital 20mfax-39394

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a luat în evidenţă al cincilea focar de varicelă din actualul sezon rece, înregistrat la Grădiniţa nr. 15, din municipiul Vaslui, unde sunt confirmate deja 12 cazuri de boală la copii.

Potrivit autorităţilor, focarul va continua să evolueze, în condiţiile în care, în ultimele patru zile, 11 copii s-au îmbolnăvit de varicelă.

"În toate cazurile de boală, preşcolarii au fost izolaţi la domiciliu pentru a preveni, pe cât posibil, extinderea focarului, având în vedere că transmiterea virusului se face pe cale aerogenă. Cadrele medicale ale unităţii de învăţământ au obligaţia de a face zilnic triajul epidemiologic la intrarea copiilor la clasă. Varicela este o boală cu incidenţă sezonieră, care nu este inclusă în programul naţional de vaccinare la copii", a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Pe lângă Grădiniţa nr. 15 Vaslui, în judeţul Vaslui mai există patru focare de varicelă, toate la unităţi de învăţământ din municipiul Bârlad, respectiv Grădiniţa nr. 2, cu 33 de cazuri, Grădiniţa cu program prelungit nr. 4, cu 26 de copii bolnavi, Şcoala nr. 8, cu 11 cazuri, şi Şcoala nr. 1, cu şase preşcolari bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri