Victor Ponta, la Sky News: Românii care au vrut să imigreze au făcut-o

Data publicării:
ponta sky news

Victor Ponta le-a transmis britanicilor că este gata să sporească numărul poliţiştilor români din Londra, pentru a ajuta autorităţile britanice să combată infracţiunile comise de ai noştri.

„Dacă tot aţi menţionat rata criminalităţii, vă pot spune că am fost în contact strâns cu poliţia britanică şi am cooperat foarte bine. Suntem mereu pregătiţi să dezvoltăm această cooperare şi să trimitem mai mulţi poliţişti români pentru că luptând împreună putem avea rezultate importante”, a spus premierul.

Jurnalistul Sky News, Jeff Randall, extrem de incisiv cu premierul român, i-a enumerat lui Victor Ponta procentul românilor care sunt implicaţi în infracţiuni la Londra.

„-Sunt curios, domnule Ponta, deoarece 70% dintre delictele legate de cerşit la Londra sunt comise de români, la fel 90% dintre cele de la bancomate, aproape 80% dintre hoţii de buzunare sunt români. De ce credeţi că românii sunt atât de activi la infracţiuni? De ce la Londra în special?

-Mi-e teamă că este o situaţie mai complexă care are legătură cu integrarea culturală şi incapacitatea noastră istorică. Nu vorbesc aici numai despre România, ci despre întreaga regiune care trebuie să integreze mai bine minoritatea romă. Nu putem avea rezultate importante în termen scurt deoarece nimic nu poate fi schimbat în câteva săptămâni sau luni.

-România a pierdut deja aproape trei milioane de oameni prin imigrare în ultimii ani. Bunul simţ ne spune că atunci când uşa Marii Britanii se deschide anul viitor, mulţi, mult mai mulţi vor veni aici.

-Nu, din fericire, nu este adevărat. Românii care au vrut să imigreze au făcut-o deja iar la 1 ianuarie nu vom vedea vreo schimbare semnificativă.

-Observ ce primesc românii de la Marea Britanie, dar în opinia dumneavoastră ce primeşte Marea Britanie de la România?

-Multe locuri de muncă sunt încă în Regatul Unit pentru că România are 20 de milioane de locuitori, iar piaţa medie a ţării este deschisă economiei britanice. Companii importante au investit aici în România, iar noi avem creştere economică într-un moment în care economia europeană este în recesiune.”

Marea Britanie este obligată să deschidă piaţa muncii pentru români de la 1 ianuarie 2014, iar autorităţile de la Londra vor să înăsprească legea imigraţiei şi să ia măsuri dure împotriva turismului pentru beneficii sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri