VIDEO Bătut la concertul Cargo. Spectatorii au privit cum trei agenţi de pază lovesc cu bestialitate un tânăr de 17 ani

Data publicării:
concert batut

Un incident barbar s-a produs marţi în timpul unui concert rock, la Timişoara. Trei agenţi de pază au bătut cu bestialitate un adolescent de 17 ani, fără un motiv evident. Bărbaţii au sărit pe tânăr şi l-au lovit, în timp ce mulţimea de spectatori a privit şi a comentat de pe margine.

Jandarmii au amendat trei spectatori în urma incidentelor, dar nu şi pe agenţii de pază. Şi membrii trupei Cargo, care erau pe scenă, s-au plâns de comportamentul bodyguarzilor.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional:

Tânărul este trântit la pământ de cei trei agenţi de pază, este imobilizat şi lovit cu pumnii şi picioarele în faţă, stomac şi în cap. Din imagini se poate observa că bodyguarzii par să se amuze. Ei au recurs şi la sprayul paralizant, declară unul dintre cei prezenţi la concert.

Martorii din imediata apropiere au privit incidentul fără să intervină, cu toate că recunosc că actele de violenţă s-au declanşat aparent fără motiv. Nu au sunat la 112, gest care ar fi salvat adolescentul. „S-a facut un pogo. Cei de la securitate probabil au înţeles că se bat, cine ştie. Este doar un dans de la concertele de rock”, spune un martor care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Membrii trupei Cargo, care erau pe scenă, se declară îngroziţi. „Aşa ceva n-am mai văzut, ca cineva să fie bătut în halul ăsta. Adică totuşi, era un tânăr - probabil din public – care... asta am văzut, că a fost extras din public”, spune chitaristul şi fondatorul formaţiei, Adrian Bărar.

Brutalitatea agenţilor de pază a stârnit un val de indignare, cu atât mai mult cu cât, probabil de teamă, adolescentul bătut nu a făcut plângere la poliţie. Cei trei agenţi de pază au fost totuşi concediaţi.

Pe reţelele de socializare, sute de tineri îi sfătuiesc pe cei care au fost bătuţi fără motiv să ceară pedepsirea vinovaţilor, cu atât mai mult cu cât legea le interzice agenţilor de pază să folosească forţa.

Au scos doi amărâți pe care au sărit să-i omoare în fața mulțumii.” (Alin)

Toţi cei care aţi fost agresaţi, scoteţi-vă certificate medico-legale şi mergeţi cât mai repede la poliţie.” (Mădălina)

Obligaţiile agenţilor de pază, potrivit Legii 18/1996

- să fie respectuoşi;

- să îi legitimeze pe cei bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni;

- să îi predea poliţiei pe suspecţi.

Instructajul a fost ferm - nu aveau voie să aplice acele corecţii. Au fost provocaţi mai mult, din ce am observat eu. Trebuiau să se mobilizeze şi să îl predea pe mâna jandarmilor. În mare parte au fost provocaţi”, a declarat pentru Digi24 şeful firmei de pază, Constantin Ocneanu.

Poliţiştii din Timişoara s-au sesizat din oficiu şi au început o anchetă, primele probe din dosar fiind imaginile prezentate de presă. Agresorii şi cel agresat au fost identificaţi şi vor fi audiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri