Video&Foto Incendiu puternic lângă București, în Bragadiru. Ard două hale de producție. Locuitorii din zonă, avertizați prin RO-ALERT

Data actualizării: Data publicării:
INCENDIU inaltime bragadiru

Incendiu la două hale din Bragadiru, în apropiere de Șoseaua de Centură. Suprafața afectată este de aproximativ 5000 mp, cu posibilități de propagare. În apropiere sunt și locuințe. ISU a tramsmis și un mesaj RO-Alert. 

ACTUALIZARE 20:10 - Pompierii acționează în mod preponderent din exterior și de la înălțime pentru că există risc de prăbușire a pereților halelor. Acționează 24 de autospeciale de stingere și se suplimentează cu cinci autospeciale. Intervenția este condusă de inspectorul-șef al ISU-BIF.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat, pentru Agerpres, că la locul incendiului din Bragadiru există riscul unei explozii ţinând cont de faptul că focul s-a extins la silozuri, iar acestea sunt încărcate cu cereale.

„Nu ştiu ce conţineau acele hale, însă în interior sunt solvenţi - diluanţi. Există riscul unei explozii ţinând cont că sunt silozuri, sunt încărcate cu cereale. Da, se poate crea un amestec exploziv”, a menţionat el.

Potrivit lui Daniel Vasile, traficul în zonă a fost blocat complet pentru a asigura intervenţia celor 20 de autospeciale ale pompierilor.


Este o ardere puternică, cu degajare de fum. Obiectul de activitate activitate al halelor este ambalarea și distribuția produselor alimentare, în principal a orezului.

În depozit se găsesc recipiente ușor inflamabile și explozibile. La fața locului s-au deplasat în jur de autospeciale ale ISU. 21 de stingere, restul pentru intervenție la înălțime, de descarcerare și ambulanțe. 

Din primele informații nu sunt persoane rănite.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la vegetația uscată din apropierea halelor. Sunt afectate și două silozuri.

„A fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert privind incendiul produs în localitatea Bragadiru”, au transmis, joi, reprezentanții ISU BIF. Autoritățile recomandă locuitorilor din apropiere să fie vigilenți, să se informeze și să evite circulația în zonă pentru a ușura deplasarea echipajelor ISU.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri