Sari la conținut

VIDEO. Mobilizare impresionantă pentru un hamac atârnat în parc: doi polițiști locali și patru agenți BGS

 

Tânărul spune că a fost amendat de patru ori de agenții Poliției Locale. Motivul? Pentru că a atârnat un hamac în Parcul Herăstrău. El a încărcat videoclipul pe YouTube cu o descriere a ceea ce s-a întâmplat.

Povestea începe luni 10.03.2014, când am primit o amendă pentru legatul hamacului pe spațiul public. Miercuri am pățit același lucru 12.03.2014. Joi am primit 2 amenzi (amenda de miercuri și de joi nu au ajuns acasă) una ca luni și miercuri, alta pentru perturbarea ordinii publice (țipând după ajutor când au încercat să mă pună la pământ și am fost și încătușat)”, a povestit tânărul.

„Acest filmuleț există deoarece există programe de recuperare a datelor șterse, aparatul fiind smuls din mâna mea și filmulețul șters de către individul care mă afuma cu țigara lui”, a mai spus el.

Cazul ne-a fost semnalat de mai mulți telespectatori prin formularul DigiVOX.

Potrivit Legii nr. 47 din 19 martie 2012 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi, articolul 5 prevede:

Pentru protecţia şi conservarea spaţiilor verzi, persoanele fizice şi persoanele juridice au următoarele obligaţii:

a) să nu arunce niciun fel de deşeuri pe teritoriul spaţiilor verzi;

b) să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pe spaţiile verzi;

c) să nu producă tăieri neautorizate sau vătămări ale arborilor şi arbuştilor, deteriorări ale aranjamentelor florale şi ale gazonului, distrugeri ale muşuroaielor naturale, cuiburilor de păsări şi adăposturilor de animale, ale construcţiilor şi instalaţiilor utilitare şi ornamentale existente pe spaţiile verzi;

d) să nu ocupe cu construcţii provizorii spaţiile verzi;

e) să nu ocupe cu construcţii permanente spaţiile verzi;

f) să asigure integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi aflate în proprietatea lor;

g) să coopereze cu autorităţile teritoriale şi centrale pentru protecţia mediului, cu autorităţile centrale pentru amenajarea teritoriului şi cu autorităţile administraţiei publice locale la toate lucrările preconizate în spaţiile verzi şi să facă propuneri pentru îmbunătăţirea amenajării acestora;

h) să nu diminueze suprafeţele spaţiilor verzi.”