VIDEO. S-au aprins luminile de Sărbători în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
luminite bucuresti2

Bucureştiul a intrat într-o lume de poveste. Luminile de Crăciun au fost aprinse de primarul Capitalei. Trei milioane de beculeţe colorează un traseu care de 29 de kilometri. 

„E un eveniment deosebit pe care îl dedicăm tuturor bucureștenilor și românilor care vor să ne viziteze. Sunt alături de mine toți primarii Sectoarelor din București, împreună suntem o echipă și vrem să transformăm Bucureștiul într-un oraș în care este bine și frumos. Să fim mândri că sunt bucureșteni, să fim mândri că suntem români!”, a spus Gabriela Firea. 

Anul acesta sunt şi câteva premiere: Centrul Vechi a fost împodobit de iarnă, iar târgul de Crăciun nu mai are loc în Piaţa Universităţii ca până acum ci în Piaţa Consituţiei. 

Târgul din Piaţa Constituţiei va fi deschis până pe 30 decembrie și poate fi vizitat zilnic, intre 10:00 -22:00. Cele peste 100 de căsuțe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale și decorațiuni de Crăciun. Va fi acolo și Casa lui Moș Crăciun deschisă până în Ajunul Crăciunului. Acolo, copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun și spiridușii săi.

luminite bucuresti
Foto: Dan Mihai Bălănescu

Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasărea Rock şi Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane în mulţime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Viţa de Vie, Iris, Ştefan Hruşcă, Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia şi Lupu Rednic şi Nicolae Voiculeţ vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei.

În perioada sărbătorilor vor fi evenimente specifice sezonului în Centrul Istoric, Piața Universității, Piața George Enescu, Parcul Kiseleff și Parcul Tineretului.

Luminițele de Craciun au costat în acest an 10,7 milioane de lei. Mare parte din această sumă- 7,7 milioane lei a fost suportată de compania care administrează sistemul de iluminat public, iar diferenţa a fost plătită de Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri