Vitalie Proca, audiat la Parchetul Capitalei. El și-a rezervat însă dreptul de a nu face declarații

Data publicării:
vitalie proca sursa foto digi24

La data de 18 noiembrie 2013 a fost finalizată procedura de extrădare din Federația Rusă a inculpatului Proca Vitalie, la aceiași data a fost audiat de Tribunalul București, ca urmare a emiterii unui mandat de arestare în lipsă. În cursul zilei de astăzi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Trubunalul București în vederea audierii, dar acesta și-a rezervat dreptul de a nu face nicio declarație”, a declarat Corina Paraschivescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Trubunalul București.

Săptămâna aceasta, ofiţerii interpol l-au preluat de la Moscova şi l-au adus în România pe cetăţeanul moldovean, acuzat că a împușcat un bărbat în noiembrie 2012.

El era urmărit internaţional pentru tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Vitalie Proca a fost prins în 6 februarie, la Moscova, în baza unui mandat emis de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor care l-a vizat pe bancherul rus German Gorbunţov, împuşcat de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

În 11 iunie, Interpol Moscova anunţa Poliţia Română că a fost admisă solicitarea de extrădare în România a lui Vitalie Proca.

Pe 12 august, doi polițiști de la Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București au mers la Moscova pentru a-l audia pe Vitalie Proca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri