Weekend plin pentru salvamontiști. Aproape 200 de intervenții la cei care aveau nevoie de ajutor pe munte

Data actualizării: Data publicării:
salvamontisti pe munte in zapada
Salvamontiștii români au intervenit în 183 de apeluri de ajutor pe munte în aceste zile. Foto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont/ Facebook

Salvamontiștii români au fost nevoiți să intervină în 183 de cazuri în acest weekend, în care oamenii au avut nevoie de ajutor pe munte. Aceștia spun că în ultimele 24 de ore a fost „un număr îngrijorător de mare de evenimente”.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente”, a anunțat duminică dimineața Dispeceratul Național Salvamont.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 87 apeluri de urgență. Cele mai multe, 14, au fost primite pentru Salvamont Sinaia, urmate de cele înregistrate pentru Salvamont Lupeni (12 apeluri) și pentru Salvamont Harghita (11 apeluri), transmite Mediafax.

Au mai fost înregistrate 7 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic, câte 6 pentru salvamontiștii din Sibiu, Predeal și Brașov și câte 5 pentru cei din Gorj și Maramureș.

De asemenea, au mai fost primite 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vineri, 5 februarie, a fost o altă zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervină la un număr mare de evenimente montane.

În doar 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 96 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipajelor de salvatori. Conform statisticii cele mai multe solicitări au fost în județul Brașov. 17 apeluri i-au vizat pe salvamontiștii brașoveni. Ocupați au fost și salvamontiștii din Voineasa care au avut 12 misiuni și Lupeni cu 11 misiuni.

Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat apeluri pentru salvatorii din Azuga, Caraș Severin-Formația Muntele Mic, Alba, Gorj, Sinaia, Predeal, Bihor, Maramureș și Sibiu. Misiuni de salvare au mai avut cei de la Salvamont Harghita, Bușteni, Suceava, Petroșani și Caraș Severin-Formația Semenic.

De asemenea, vineri s-au mai primit 60 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri