Explicația TAROM după incidentul din cursa către Egipt. „Nu putem permite unui pasager să pună în pericol securitatea celorlalți”

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Într-un punct de vedere publicat pe pagina de Facebook, TAROM explică cum s-a ajuns la incidentul regretabil petrecut în zborul către Cairo. Pe data de 16 iulie, un scandal uriaș s-a declanșat după ce o însoțitoare de bord i-a cerut unei familii din Maroc, care se așezase pe locurile din zona de evacuare, să își ocupe locurile trecute pe bilete. S-a creat un haos general și a fost necesară intervenția medicior, după ce comandantul aeronavei a decis evacuarea familiei respective.

TAROM spune că regretă incidentul, dar echipajul a acționat pentru respectarea normelor de „sigurantă și securitate”.

Explicația TAROM

”Referitor la debarcarea pasagerei înainte de zborul spre Cairo, facem următoarele precizări: regretăm cele intâmplate, dar nu putem să nu respectăm reglementările europene sau permite unui pasager să pună în pericol siguranţa şi securitatea celorlalţi pasageri. 

Ieşirile de urgenţă sunt folosite pentru situaţii care cer evacuarea aeronavei în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care stau lângă acestea trebuie să vorbească limba engleză sau română, să asiste echipajul de cabină în timpul unei evacuări de urgenţă, să înţeleagă comenzile şi să ofere informaţii echipajului şi celorlalţi pasageri în timpul evacuării, să fie apţi fizic pentru a putea deschide ieşirea de urgenţă şi asista ceilalţi în timpul unei evacuări, să evalueze zona şi să îşi dorească să îi ajute pe ceilalti pasageri să se îndepărteze de aeronavă. Acestor pasageri li se face un briefing special înainte de zbor, care trebuie înteles. 

În cazul de faţă, pasagera nu putea înţelege sau vorbi nici română, nici engleză, locul nu-i fusese alocat şi a refuzat să se identifice. Bagajele personale au fost depozitate sub scaunul din faţă, lucru interzis. Echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor şi a rugat-o să se mute pe un alt loc. Pasagera nu a avut o atitudine adecvată (a scuipat echipajul de cabină) şi au fost chemaţi agenţii de securitate.

Cu siguranţă nimeni nu-şi doreşte să-şi înceapă ziua de muncă scuipat, doar pentru că solicită ca regulile de securitate să fie respectate. Lipsa cooperării cu echipajul de cabină la sol poate degenera în timpul zborului şi nu dorim să ne asumăm riscuri inutile şi aterizări de urgenţă. Medicii chemaţi nu au identificat probleme medicale deosebite. Pentru călătorii liniştite şi sigure, vă rugăm să respectaţi echipajul şi ceilalţi pasageri. Vă mulţumim pentru înţelegere!” - este mesajul postat pe Facebook de compania TAROM.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cum s-a desfășurat incidentul de la bordul avionului

Peste 150 de călători, printre care mulţi copii, au asistat la evacuarea brutală a unei familii de la bordul avionului pentru Cairo. Scandalul a început după ce o femeie din Maroc, care călătorea împreună cu soţul şi fiul ei, ar fi scuipat şi jignit o însoţitoare de bord. Comandantul a decis debarcarea familiei, însă cei doi soţi au refuzat să coboare. În tot haosul produs, unii călători au leşinat din cauza panicii şi a căldurii.

O familie din Maroc, însoţită de un copil, s-a aşezat pe locurile din zona de evacuare, fără să aibă bilete acolo. O însoţitoare de bord le-a cerut oamenilor să se mute la locurile lor, însă femeia a refuzat, ar fi devenit agresivă şi ar fi scuipat-o pe stewardesă. Atunci, comandantul aeronavei a decis evacuarea călătorilor recalcitranţi.

Panica s-a instalat rapid printre călători, care au încercat să îi oprească pe agenţii de securitate să debarce familia. Medicii au fost chemaţi la bordul aeronavei după ce unor copii li s-a făcut rău, iar o femeie a leşinat.

Familia din Maroc a fost debarcată, într-un final, şi a fost amendată pentru tulburarea ordinii publice. Oamenii nu au mai fost primiţi la bordul aeronavei, care a plecat, oricum, cu întârziere de la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri