Explicațiile Jandarmeriei Argeș, după ce contestatarii PSD din Topoloveni au fost ridicați de forțele de ordine

Data publicării:
jandarmeria romana

Jandarmeria Argeş vine cu precizări, după ce mai multe persoane care protestau față de PSD la Topoloveni, unde se se afla în vizită președintele PSD, Liviu Dragnea, au fost săltate de jandarmi.

Oamenii participau la o adunare publică nedeclarată și au refuzat să părăsească zona la solicitarea jandarmilor, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Astăzi, în timpul desfăşurării unui eveniment organizat de Primăria oraşului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru stabilirea identităţii şi luarea măsurilor legale”, se arată în comunicat.

Persoanele vor fi sancţionate contravenţional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor, potrivit Jandarmeriei Argeș.

Liviu Dragnea și Gabriela Zoană, deputat PSD, au participat la un miting electoral în Topoloveni. La fel ca și la alte evenimente, acolo și-au făcut apariția contra-manifestanți.

În jur de 10 oameni s-au strâns în fața Casei de Cultură cu bannere și scandau mesaje anti-PSD. Aceștia afișau mesajul „Argeșul contează! Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!”

În urma acestui incident, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut demisia lui Carmen Dan din fruntea Ministerului de Interne şi a demisia şefilor Jandarmeriei „care au acţionat la ordinele politice venite dinspre PSD” după intervenţia jandarmilor în Topoloveni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri