Explozie la parterul unui bloc din Sibiu: 2 morți și 20 de persoane evacuate. Care a fost cauza exploziei

Data actualizării: Data publicării:
pompieri pe scara intra pe balcon intr-un apartament din care iese fum gros
Pompierii au evacuat 20 de locatari. Foto: ISU Sibiu

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate duminică dimineaţă dintr-un bloc din Sibiu, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu la parterul imobilului, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Pompierii au găsit și două persoane decedate.

ACTUALIZARE Poliţiştii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă, în cazul exploziei de duminică dimineață, la un bloc de pe Strada Iazului din municipiul Sibiu.

„În urma exploziei urmate de incendiu, produsă la un apartament situat la parterul înalt al unui imobil de tipul P+3E, apartamentul în cauză (2 camere, baie, bucătărie şi hol - de aproximativ 50 mp) a fost afectat în totalitate, precum şi bunurile din interiorul acestuia. De asemenea, au fost afectate de explozie şi de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum şi cinci autovehicule parcate”, informează ISU Sibiu, optrivit Agerpres.

Dintre persoanele evacuate din imobil patru au suferit atacuri de panică, însă nu au necesitat transportul la spital.

Două victime, un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 51 de ani, au fost găsite decedate în interiorul apartamentului unde a avut loc explozia.

Incendiul a fost cauzat de o explozie în urma acumulării de gaze, mai precizează ISU Sibiu.

Știrea inițială

Două persoane au decedat în urma exploziei urmate de un incendiu la un apartament dintr-un bloc de pe strada Iazului din municipiul Sibiu, iar alţi 20 de locatari au fost evacuaţi, a anunţat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Pompierii au reuşit pătrunderea în apartament. Până la acest moment au fost găsite două victime decedate. În continuare se desfăşoară operaţiuni de căutare-salvare în interiorul apartamentului. Pompierii acţionează la acest moment pentru ventilarea apartamentului, întrucât există degajări dense de fum. Incendiul a fost lichidat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

„ISU Sibiu intervine de urgenţă pe strada Iazului din municipiul Sibiu, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc. (...) Până în acest moment au fost evacuate aproximativ 20 persoane, din întregul imobil. La acest moment se încearcă pătrunderea în apartamentul unde a avut loc explozia, întrucât sunt degajări dense de fum”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan, potrivit Agerpres.

Deocamdată ISU nu a precizat dacă există persoane decedate sau rănite în urma exploziei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri