Video Faleza din Costinești se prăbușește. Zona a fost îngrădită pentru a nu-i pune în pericol pe turiști și localnici

Data actualizării: Data publicării:
costinesti faleza pericol prabusire zona ingradita
Faleza din Costinești, în pericol de prăbușire. Foto: Captură Digi24

Pericol pentru turiști și localnici la Costinești. Zeci de metri din faleză sunt pe cale să se prăbușească, după ce pilonii de susținere montați în urmă cu zece ani pentru a împiedica fenomenul de eroziune au cedat. 

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au îngrădit zona pentru a evita orice fel de pericol în rândul turiștilor sau localnicilor.

De asemenea ABADL a anunţat, luni, că faleza din Costineşti este inclusă în proiectul “Reducerea eroziunii costiere Faza II”.

“Faleza de la Costineşti care este ameninţată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră este inclusă în proiectul Reducerea eroziunii costiere faza II. Staţiunea Costineşti va beneficia în cadrul proiectului de o protecţie costieră de 2.550 de m liniari şi de 16 hectare de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în ţărm şi vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversităţii marine - recifi artificiali”, a precizat ABADL, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, zona respectivă este monitorizată şi a fost îngrădită.

“Obiectivul general al proiectului este acela de a proteja şi îmbunătăţi calitatea mediului şi a standardelor de viaţă ale comunităţilor locale de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre şi de a spori siguranţa în zona de sud a coastei, grav ameninţată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră. În prezent Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral monitorizează zona şi a îngrădit-o pentru siguranţa localnicilor şi turiştilor”, a mai adăugat ABADL.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri