Fata din Maramureş dată dispărută şi salvată de un polițist nu vrea să se întoarcă acasă. DGASPC cere expertiză psihiatrică

Data actualizării: Data publicării:
fata data disparuta
Fata de 13 ani a fost găsită după o săptămână, într-o zonă de locuințe sociale din Sighetu Marmației FOTO: IPJ Maramureș

Fata de 13 ani din Sighetu Marmaţiei care a plecat de acasă în 7 octombrie şi a fost găsită după o săptămână de şeful Poliţiei Locale în casa unui bărbat suspectat că a abuzat de ea, a declarat că nu vrea să revină în familie. Copila a afirmat în faţa psihologilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) că a plecat de acasă fiindcă nu mai suporta certurile dintre părinţii ei. Instituţia a cerut în cazul adolescentei o expertiză psihiatrică.

”Noi vrem să cerem, o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie. Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun în pericol. Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul DGASPC Maramureş, Silviu Ungur.

El a precizat că DGASPC face demersuri pentru realizarea unei expertize psihiatrice, în condiţiile în care o expertiză psihologică în cazul adolescentei a fost deja făcută. Expertiza psihiatrică va fi făcută la Cluj-Napoca.

Surse din cadrul DGASPC au declarat pentru News.ro că în cadrul interviurilor date în faţa psihologilor fata a spus că a plecat de acasă din cauza neînţelegerilor dintre părinţi, ea afirmând că nu a mai ”suportat certurile dintre ei”.

Adolescenta în vârstă de 13 ani din judeţul Maramureş dată dispărută şi găsită după o săptămână într-o locuinţă din Sighetu Marmaţiei se află într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.

Un bărbat de 34 de ani, care a fost găsit împreună cu fata într-o locuinţă mizeră din Sighetu Marmaţiei, a fost reţinut, sub acuzaţia de act sexual cu un minor. Ulterior, magistraţii de la Judecătoria Sighetu Marmaţiei au emis mandat de arestare preventivă pe nunele lui Laurenţiu Laurian Rus, bărbatul care a găsit-o pe stradă pe adolescenta plecată de acasă şi a dus-o în locuinţa sa, unde a fost găsită luni.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri