Două persoane din Timişoara diagnosticate cu coronavirus s-au vindecat

Data actualizării: Data publicării:
test laborator
Analize de laborator. FOTO Getty Images

Femeia de 38 de ani din Timişoara, care fusese diagnosticată cu coronavirus, s-a vindecat. La fel și bărbatul de 48 de ani, de asemenea, din Timișoara.

Al doilea test făcut în cazul ei a avut rezultat negativ la infectarea cu coronavirus. Rezultatul analizelor a fost negativ şi în cazul bărbatului de 48 ani. Bărbatul este la al doilea test negativ, adică cel din ziua a 13-a și a 14-a.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, cele două persoane au fost declarate vindecate. Astfel, trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate. Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârtă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ.

Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical.

În cazul tânărului de 16 ani, rezultatul este pozitiv, după ce anterior testul a fost, de asemenea, pozitiv. Şi colegul de bancă al lui a fost testat, rezultatul fiind negativ.

În România au fost confirmate, până acum, 6 infecții cu coronavirus. 

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri