Firea: Mă alătur celor care deplâng ireparabila pierdere a lui Neagu Djuvara

Data actualizării: Data publicării:
firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că Neagu Djuvara a fost o personalitate remarcabilă, contemporană cu toate evenimentele istorice recente, printre care Marea Unire de la 1918 şi aderarea României la Uniunea Europeană şi spune că se alătură celor care deplâng această ireparabilă pierdere.

A plecat dintre noi, la venerabila vârstă de 101 ani, istoricul, scriitorul şi diplomatul Neagu Djuvara, o personalitate remarcabilă, contemporană cu toate evenimentele importante ale istoriei recente, începând cu Marea Unire de la 1918 şi terminând cu aderarea României la Uniunea Europeană. Mă alătur celor care deplâng această ireparabilă pierdere şi transmit sincere condoleanţe familiei. Dumnezeu să-l abă în pază!”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook, potrivit News.ro.

Primarul general aminteşte că, la împlinirea vârstei de 100 de ani, Neagu Djuvara a fost numit cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti.

„În semn de profund respect pentru viaţa şi activitatea sa, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, domnului Neagu Djuvara i-a fost decernat titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti”, a spus Firea.

Istoricul şi filosoful Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani. Neagu Djuvara, a cărui viaţă fabuloasă s-a intersectat cu momentele decisive din istoria României din ultimul secol, înflăcărat liberal şi unul dintre cei mai expresivi urmaşi ai aristocraţiei româneşti, a fost una din personalităţile postdecembriste care a vorbit cel mai mult, mai bine şi cu patos autentic despre România şi blazonul ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri