Florin Cîțu: Rata de vaccinare în București a ajuns la 42%. „Până la 1 august sperăm să avem 50-60% din populația României vaccinată”

Data actualizării: Data publicării:
Oameni care au venit la Maratonul Vaccinării din București.
Imagini de la Maratonul Vaccinării din Capitală. Foto: Facebook /RO Vaccinare

Rata de vaccinare anti-COVID în București a ajuns la 42%, a declarat premierul Florin Cîțu. Șeful guvernului a adăugat că speră ca până la 1 august, cel puțin 50% din populația României să fie vaccinată, moment în care se vor putea lua noi măsuri de relaxare.

„După 1 august, putem să vorbim de alte relaxări. Până la 1 august, sperăm să avem 50-60% dn populație vaccinată”, a declarat Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Premierul a declarat că există o „competiție” în ceea ce privește rata de vaccinare între București și Cluj.

„Acum avem datele. Bucureștiul e pe primul loc. E peste Cluj. Bucureștiul este 42% (rata de vaccinare) și la Cluj e 39%”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește festivalurile de muzică, șeful guvernului a spus că „toți am vrea să avem festival de 60.000 de persoane, dar nu prea văd prin Europa să se facă altfel decât la noi”.

„Competiția e bună. Chiar și în vaccinare. S-a creat o competiție între București, Cluj și Timișoara. Este o competiție la vaccinare. Domnul Boc și cu mine vrem să vedem care e primul, cu festivalul cel mai mare: Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În urmă cu o săptămână, Bucureștiul și Clujul aveau peste 30% din populație vaccinată, în timp ce în 10 județe gradul de vaccinare nu a ajuns nici la 15%, potrivit datelor Comitetului național de vaccinare. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spunea recent că, dacă este luată în considerare populația eligibilă, adică persoanele peste 16 ani, procentajul este mai mare.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri