Focare de COVID în nouă spitale din București. Cele mai multe cazuri sunt la asistente și infirmiere

Data actualizării: Data publicării:
medici cu echipamente de protectie
Medici într-un spital Covid. Foto: GettyImages

Nouă spitale din Capitală au focare de COVID la personalul medical şi pacienţi. Marți dimineață, doar la Spitalul Witting au fost confirmate pozitiv la coronavirus zece infectări în rândul personalului medical şi auxiliar. Activitatea unei secții de chirurgie de la acest spital ar putea fi afectată.

Alte spitale unde au fost înregistrate focare de coronavirus sunt Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.

Cele mai multe persoane infectate sunt asistente și infirmiere, în rândul lor fiind constatată și cea mai mare reticență la vaccinarea anti-COVID.

Persoanele infectate trebuie să stea acasă timp de zece zile dacă nu sunt vaccinate sau în izolare șapte zile dacă sunt imunizate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia in calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri