Gabriela Firea, după anunțul redeschiderii teatrelor: „Am fost șocată de valul de reacții negative”

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea, primarul capitalei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că se aștepta ca și instituțiile culturale să se redeschidă din 15 iunie, ca parte a măsurilor de relaxare. Edilul justifică astfel anunțul făcut sâmbătă că teatrele bucureștene se redeschid pentru public, anunț întâmpinat cu critici din partea Ministerului Culturii și Grupului de Comunicare Strategică. Aceasta, în condițiile în care spectacolele în interior nu au fost incluse în noua etapă de relaxare.

Nu mi-aș fi imaginat că se va stârni așa o furtună. Eu am ascultat cu mare atenție declarațiile Guvernului și așa se anunțase, că din 15 se deschid majoritatea activităților, inclusiv culturale. Nu mi-am imaginat că dacă se deschid cazinourile, săli de păcpnele, nu putem deschide, în condiții potrivite, și instituțiile de cultură”, a spus Gabriela Firea.

Un ministru al Culturii trebuie să fie cel are depune eforturi să sprijine teatrele. Ministrul Culturii m-a certat că fac demersuri pentru a intra înr-o oarecare normalitate. E o mare dezamăgire că se fac eforturi pentru alte actitvități, dar pentru cele culturale nu, parcă au devenit o paria. Am fost șocată de valul de reacții negative”, a adăugat ea.

Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public începând din 15 iunie.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a spus însă la Digi24 că Guvernul nu a decis reluarea spectacolelor în spații închise.

Orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și Sănătății. Orice reluare a activității în afara acestor norme reprezintă în mod cert o ilegalitate”, a adăugat Gheorghiu.

Primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, mai a arătat și Grupul de Comunicare Strategică.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri