Video Incendiul violent în Delta Văcărești din Capitală a fost stins. Flăcările au cuprins 30.000 mp cu vegetație

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu Delta Văcărești
FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photo

Un incendiu puternic s-a declanșat luni după amiază în Delta Văcărești, din sudul Capitalei. Potrivit primelor informații, aproximativ 30.000 mp cu vegetație uscată au fost cuprinși de flăcări.

ACTUALIZARE 20:00 Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins. Intervenția pompierilor a durat aproape 4 ore.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.

incendiu delta vacaresti inquam 20200224165415_OGN_4049-01
incendiu delta vacaresti inquam 20200224165415_OGN_4049-01

Foto: ©Inquam Photos / Octav Ganea

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti menţionează că incendiul are loc într-o perioadă când reptilele şi amfibienii sunt încă în hibernare.  „Păsările vor sosi abia la sfârşit de martie, astfel că impactul evenimentului asupra speciilor şi habitatelor este minim”, arată Administraţia Parcului.

11 autospeciale de stingere interveneau în cazul incendiului din Delta Văcăreşti în jurul orei 17:00.


VIDEO: Bogdan Jitariuc

Corespondentul Digi24 Cristi Popa transmite că aproximativ nouă autospeciale de pompieri erau la locul incendiului în jurul orei 16:50, adică la aproximativ o oră de la primul apel legat de incendiu.

Incendiul ar fi izbucnit în deltă, în spatele mall-ului de la Piața Sudului, și s-a extins rapid din cauza vântului puternic. Fumul a ajuns la blocurile și casele din apropiere.

VIDEO: Liviu Cristea

Mai mulți telespectatori Digi24 au transmis de la fața locului imagini cu flăcările și cu fumul. 

Astăzi, 24 februarie 2020, un incendiu a izbucnit în incinta Deltei Văcărești și s-a extins pe o suprafață de aproximativ 30.000 de mp de vegetație. Poliția Locală a Sectorului 4 a intervenit cu 9 echipaje în sprijinul angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență sosiți la fața locului pentru stingerea incendiului. Primăria Sectorului 4 va oferi și în continuare suportul logistic necesar administratorilor Deltei Văcărești, respectiv Asociației Parcul Național Văcărești”, transmite Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri