Video Inconștiență la volan: Un șofer a fost filmat în timp ce spulberă o barieră de cale ferată, în Prahova: „Un real pericol public”

Data actualizării: Data publicării:
bariera cale ferata
Şoferul unui autoturism a fost filmat, joi, în timp ce forţează şi rupe bariera la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Brazi, în judeţul Prahova. FOTO: Facebook/ CFR Infrastructură

Şoferul unui autoturism a fost filmat, joi, în timp ce forţează şi rupe bariera la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Brazi, în judeţul Prahova. CFR Infrastructură a transmis că incidentul a avut loc în timp ce semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune. În zonă trenurile circulă cu 140 de kilometri pe oră.

„Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice şi luminoase, dar şi barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconştientă care a provocat, pe de-o parte, nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel, situată la km 49+900, iar, pe de altă parte, prelungirea timpilor de circulaţie ai trenului RE 10065, care a redus viteza de circulaţie pentru tranzitarea pasajului, în condiţii de siguranţă”, explică CFR Infrastructură într-o postare pe Facebook.

Această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată Brazi-Crivina, unde viteza maximă de circulație a trenurilor este de 140 km/h,

„Semnalele de culoare roșie, care obligă participanţii la trafic să oprească, sunt aprinde, însă conducătorul auto forţează trecerea şi spulberă unul dintre braţele barierei!”, mai transmite CFR Infrastructură, care a publicat imagini cu momentul în care maşina spulberă bariera.

Oficialii companiei au transmis imaginile reprezentanţilor Poliţiei pentru identificarea şoferului, pe care aceştia îl cataloghează drept „un real pericol public pentru siguranţa traficului rutier şi feroviar”.

 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri