Infotrafic: Ninge pe A1, A3 și pe drumuri din mai multe județe

Data publicării:
masini pe autostrada viscol
FOTO: Infotrafic

Circulația rutieră se face în condiții de ninsoare, miercuri dimineață, pe autostrăzile București-Ploiești și București-Pitești, dar și pe drumuri naționale din mai multe județe din țară, anunță Centrul Infotrafic.

„Se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, în Capitală și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare, iar în județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară.

Pe toate aceste drumuri se intervine cu material antiderapant, neînregistrându-se în acest moment probleme deosebite.

Șoferii sun sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Este în vigoare un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, avertizările ANM fiind valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri