Ion Iliescu, omagiu după moartea scriitorului Dinu Săraru: „Nemurirea lui e garantată”

Data actualizării: Data publicării:
ion iliescu și dinu săraru
Foto: Ion Iliescu (dr) și Dinu Săraru (st). Sursa foto: ioniliescu.wordpress.com

Ion Iliescu îi aduce un omagiu scriitorului Dinu Săraru, după moartea acestuia, printr-o postare pe blogul său. Fostul președinte al României scrie despre dramaturg că „nemurirea lui e garantată de o operă în care spaţiul românesc a fost marele protagonist”, conform News.ro.

Ion Iliescu scrie că scriitorul Dinu Săraru a fost ”un exponent al unei generaţii redutabile de oameni care au luptat pentru libertatea lor, prin cuvinte, prin idei şi prin cultură”. ”A fost un om care a scris lumi şi a ridicat instituţii: Teatrul Mic şi Teatrul Foarte Mic au fost marile lui slăbiciuni”, consideră el.

”Un exponent al unei generaţii redutabile de oameni care au luptat pentru libertatea lor, prin cuvinte, prin idei şi prin cultură, scriitorul Dinu Săraru, a intrat astăzi într-o eternă tăcere. Nemurirea lui e garantată de o operă în care spaţiul românesc a fost marele protagonist: romane precum «Nişte ţărani» şi «Clipa», capodopere care şi-au găsit prelungirea în film, fac din numele lui Dinu Săraru o dispariţie regretabilă”, a arătat Ion Iliescu, într-o postare pe blogul său.

El a adăugat că, în cazul lui Dinu Săraru, ”literatura pe care a scris-o a fost mai blândă decât încercările vieţii sale”.

”A fost un om care a scris lumi şi a ridicat instituţii: Teatrul Mic şi Teatrul Foarte Mic au fost marile lui slăbiciuni, cărora le-a dedicat energia şi priceperea, dar nu mai modestă a fost dedicaţia sa pentru Teatrul Naţional din Bucureşti. Biografia lui ne arată că literatura pe care a scris-o a fost mai blândă decât încercările vieţii sale. Transmit condoleanţele mele familiei!”, a mai scris Iliescu.

Scriitorul Dinu Săraru a murit la vârsta de 92 de ani.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri