Jandarmerie: Din mulțime au fost aruncate bucăți din carosabil, pungi cu urină și excremente

Data actualizării: Data publicării:
gaze lacrimogene protest piata victoriei 10 august_inquam ganea (4)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Zeci de persoane, protestatari și jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale după îmbrâncelile care au avut loc în jurul orei 16:00 în Piața Victoriei. Jandarmeria spune că dinspre mulțimea de oameni au fost aruncate bucăți din carosabil și chiar pungi cu urină și excremente.

Delcarațiile făcute de Georgian Enache, purtătrul de cuvânt al Jandarmeriei, la Digi24:

„Situația s-a calmat, a fost detensionată. Colegii și-au redimensionat dispozitivul, ca să evităm o nouă escaladare a tensiunilor.

Vom lua măsuri pentru identificarea celor care au provocat aceste conflicte. Vor fi căutați toți aceia care au aruncat asupra forțelor de ordine cu obiecte contondente, cu bucăți din carosabil, au fost folosite inclusiv pungi cu urină și excremente care au fost aruncate în direcția forțelor de ordine. Și persoane care protestează au fost lovite de către obiectele aruncate din mulțime.

Astfel de gesturi pun în pericol siguranța tuturor persoanelor.

Am avut trei colegi care au fost răniți din cauza obiectelor aruncate. Un coleg a fost mai grav, a avut o fractură la un deget și a primit îngrijiri medicale.

Mesajul nostru este de calm, de protest civilizat.”

www.digi24.ro vă ține azi la curent cu toate evenimentele legate de protest, atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Digi24, unde puteți vedea transmisiuni LIVE din Piața Victoriei pe tot parcursul zilei.

Citiţi şi: Adevăratul motiv pentru care Dragnea se teme de mitingul diasporei 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri